MónTerrassa
Sergi Francolí guanya el Rally Serras de Fafe
  • CA

Sergi Francolí s’ha imposat en el Rally Serras de Fafe, la primera prova del certamen Toyota GAZOO Racing Iberian Cup. El pilot de Terrassa, dalt del seu Toyota GR Yaris RZ de CSM Automoció, ha començat per la porta gran en la defensa del títol de la competició continental. Ell i el seu copilot, Xevi Moreno, han alçat el títol després de creuar la línia d’arribada aturant el crono a 1:59:52.5, més d’un minut i mig per sobre del seu immediat perseguidor.

L’estratègia del terrassenc ha estat la més encertada i li ha permès rendibilitzar els segons en els trams més selectius de la zona nord de Portugal. Francolí condueix un Toyota del grup automobilístic català CSM Automoció amb el qual ja va conquerir el 2022 l’edició inaugural de la Racing Iberian CUP. No és l’única victòria en el seu palmarès particular dalt d’aquest vehicle, ja que en porta cinc en un total de vuit participacions, la segona d’àmbit internacional de l’equip. Fa cinc mesos, es va imposar al RallyRACC Catalunya-Costa Brava del WRC.

El toyota de CSM Automoció s’imposa a la Toyota GAZOO Racing Iberian Cup | Cedida

Ritme constant i oportunitat aprofitada pel pilot de Terrassa

L’equip ha sabut mantenir la calma en els trams més arriscats, mantenint un ritme constant. Francolí ha demostrat una gran capacitat d’adaptació a tot tipus de terrenys, i gestionar la velocitat quan li tocava sabent-se adequar al que més convenia a cada moment. El terrassenc es va mostrar sòlid i regular durant les tres jornades de la competició. Amb aquest resultat, es posiciona al capdavant de la taula classificatòria amb 24 punts. La pròxima cita serà al Rally Terra da Auga, dels dies 24-25 de març.

Francolí ha manifestat que “Tot l’equip estem molt contents per aquesta victòria, que s’ha aconseguit d’una manera inesperada, en l’últim tram. Des del principi vam decidir fer aquest rally anant al capdavant, perquè érem conscients de la duresa d’alguns trams, de la meteorologia adversa… Per això dissabte vam portar un ritme prudent i diumenge vam sortir a atacar. Estàvem a pocs segons i tot i així vam decidir que no valia la pena atacar, i ens conformàvem amb la segona plaça. Però quan el primer va abandonar a pocs quilòmetres del final, vam veure que era la nostra oportunitat”, ha explicat.

CLASSIFICACIÓ RALLY SERRAS DE FAFE

1r- Sergi Francolí / Xevi Moreno (Toyota GR Yaris RZ), 1:59:52.5
2n- Ricardo Costa / Rui Daniel Vilaça (Toyota GR Yaris RZ), a 1:34.0
3r- Alberto Monarri / Alberto Chamorro (Toyota GR Yaris RZ), a 2:40.1
4t- Jean-Michel Raoux / Antoine Paque (Toyota GR Yaris RZ), a 3:23.9
5è- Isaac Vera / Sergio Cerezo (Toyota GR Yaris RZ), a 3:49.2

CLASSIFICACIÓ TOYOTA GAZOO RACING IBERICAN CUP

1r- Sergi Francolí (CSM Automoció), 24 punts
2n- Ricardo Costa (Macedo & Macedo GTW Racing), 19 punts
3è- Alberto Monarri (IPPON Motor Vallés), 16 punts
4t- Jean-Michel Raoux (Jean-Michel Raoux), 14 punts
5è- Isaac Vera (KOBE Motor), 13 punts

El toyota de CSM Automoció, amb Sergi Francolí al volant, s’imposa a la Toyota GAZOO Racing Iberian Cup | Cedida


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa