MónTerrassa
Saragossa homenatja Margot Moles, pionera de l’esport femení
  • CA
Xerrada sobre Margot Moles a càrrec d’Ignacio Ramos | Ajuntament de Saragossa

!--akiadsense-->

El passat 3 de maig, la Casa de la Dona de Saragossa va celebrar un homenatge a Margot Moles Piña (1910-1987), esportista nascuda a Terrassa que als anys trenta va ser campiona d’Espanya en tres disciplines diferents (atletisme, esquí i hoquei), plusmarquista mundial de llançament de martell i esquiadora olímpica.

L’acte de reconeixement a aquesta atleta oblidada a la nostra ciutat va ser organitzat pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Saragossa i va comptar amb la presència de la vicealcaldesa de la ciutat, Luisa Brollo, les conegudes esportistes aragoneses Isabel Macías i Selma Palacín, la clown i exnedadora Helena Castillo i el periodista madrileny Ignacio Ramos Altamira, autor de la biografia de l’homenatjada (Margot Moles, la gran atleta republicana, Libros.com). Ramos va oferir una ressenya de la vida i activitat de Margot Moles, a la qual va qualificar com “l’esportista espanyola més completa del segle XX”, i va assenyalar que el seu compromís amb el govern de la II República la va condemnar a l’oblit durant el règim franquista.

Tot seguit, les esportistes convidades van conversar sobre la importància de les pioneres i la situació de l’esport femení en l’actualitat i l’acte es va tancar amb una breu actuació de la clown Helena Castillo, que va representar un fragment de la seva obra còmica Passar por el aro, dedicada a Margot Moles. Entre el públic assistent, s’hi trobava la neboda de Margot Moles, Beatriz Moles, resident a Saragossa.

Helena Castillo (clown), Luisa Broto (vicealcaldessa), Ignacio Ramos, Beatriz Moles (neboda de Margot), Selma Palaci?n (piragu?ista) representant de Casa de la Mujer | Aj. Saragossa

!--akiadsense-->

Margot Moles a Lisboa l’any 1934 | Arxiu familía Moles

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa