MónTerrassa
Saragossa homenatja Margot Moles, pionera de l’esport femení
Xerrada sobre Margot Moles a càrrec d'Ignacio Ramos
Xerrada sobre Margot Moles a càrrec d’Ignacio Ramos | Ajuntament de Saragossa

!--akiadsense-->

El passat 3 de maig, la Casa de la Dona de Saragossa va celebrar un homenatge a Margot Moles Piña (1910-1987), esportista nascuda a Terrassa que als anys trenta va ser campiona d’Espanya en tres disciplines diferents (atletisme, esquí i hoquei), plusmarquista mundial de llançament de martell i esquiadora olímpica.

L’acte de reconeixement a aquesta atleta oblidada a la nostra ciutat va ser organitzat pel Servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Saragossa i va comptar amb la presència de la vicealcaldesa de la ciutat, Luisa Brollo, les conegudes esportistes aragoneses Isabel Macías i Selma Palacín, la clown i exnedadora Helena Castillo i el periodista madrileny Ignacio Ramos Altamira, autor de la biografia de l’homenatjada (Margot Moles, la gran atleta republicana, Libros.com). Ramos va oferir una ressenya de la vida i activitat de Margot Moles, a la qual va qualificar com “l’esportista espanyola més completa del segle XX”, i va assenyalar que el seu compromís amb el govern de la II República la va condemnar a l’oblit durant el règim franquista.

Tot seguit, les esportistes convidades van conversar sobre la importància de les pioneres i la situació de l’esport femení en l’actualitat i l’acte es va tancar amb una breu actuació de la clown Helena Castillo, que va representar un fragment de la seva obra còmica Passar por el aro, dedicada a Margot Moles. Entre el públic assistent, s’hi trobava la neboda de Margot Moles, Beatriz Moles, resident a Saragossa.

Helena Castillo (clown), Luisa Broto (vicealcaldessa), Ignacio Ramos, Beatriz Moles (neboda de Margot), Selma Palacín (piragüista) representant de Casa de la Mujer
Helena Castillo (clown), Luisa Broto (vicealcaldessa), Ignacio Ramos, Beatriz Moles (neboda de Margot), Selma Palacín (piragüista) representant de Casa de la Mujer | Aj. Saragossa

!--akiadsense-->

Margot Moles a Lisboa l'any 1934
Margot Moles a Lisboa l’any 1934 | Arxiu familía Moles

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa