La Santi Centelles, per Lahcen Harbil i Gemma Díaz

En la XV Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km, victòria per Lahcen Harbil i Gemma Díaz. Quasi uns 3.400 atletes han participat d’aquesta matinal d’atletisme.

A les 10:20 es va donar el tret de sortida. Cursa que en aquesta XV edició ha superat la seva participació. 1.258 inscrits oficialment, la darrera edició la inscripció oficial va ser de 1.224. A més, a aquesta xifra se li sumen els participants sense dorsals o inscrits de darrer moment. A part d’aquest increment de participació, aquesta edició també ha destacat per comptar amb un major nombre de participants en la categoria femenina, per primer cop la inscripció de dones ha superat la d’homes, amb un 53,18% fèmines davant un 46,82% d’inscrits masculins.

Victòria clara tant en la categoria masculina com en la femenina, on els dos primers classificats van passar línia de meta en solitari, especialment en la categoria femenina on la guanyadora, Gemma Díaz, va treure més d’un minut a la seva més immediata perseguidora, Alícia López.

Lahcen Harbil va dominar la cursa, en categoria masculina, d’inici a fi cobrint els 5.000 metres amb un temps final de 16:45, 23 segons menys que el segon classificat, Raul Cruz que va marcar un crono de 17:08. Marc Bartoli va ser el tercer amb un crono de 17:12. De la mateixa forma, la categoria femenina també va tenir una clara dominadora, Gemma Díaz, que va travessar línia de meta en solitari, 19:29, amb un avantatge de més d’un minut de la seva perseguidora, Alícia López, 20:47. La tercera classificada, Núria Palomares va marcar un crono final de 21:00.