El San Cristóbal debuta amb victòria
San Cristóbal-Montañesa
San Cristóbal-Montañesa | Sergi Estapé

Un solitari gol a la primera meitat ha estat suficient per a la victòria del San Cristóbal al seu debut a la Lliga en enfront de la Montañesa. Els d’Oliver Ballabriga sumen tres punts importants en un partit de més lluita i treball que no pas vistositat.

Els primers minuts, com resa el tòpic, han estat de clar tanteig, sense que cap dels dos equips hagi aconseguit imposar el seu estil. La pilota anava d’una porteria a l’altra sense

En el minut 10, una bona combinació dels atacants del conjunt visitant ha acabat amb un intent de Joaquín que ha sortit desviat.

Dos minuts més tard, Mario Domingo ha llançat massa alt una falta perillosa i, en el 14, els parroquials han encertat, en la seva primera acció rematadora. Chechu ha progressat molt bé per la banda però Omar Balde li ha fet una falta clara molt a prop de l’àrea. Mario Domingo s’ha encarregat d’executar-la i Damián Obispo, molt murri i atent, s’ha avançat al seu marcador i ha enviat la pilota a dins de la porteria de la Montañesa.

Amb l’1 a 0, els barcelonins han intentat augmentar la seva intensitat però els de Ballabriga s’han reagrupat bé a darrere i no han deixat gairebé cap escletxa defensiva. Només al minut 23, Velillas ho ha intentat, amb un xut que ha sortit fora, per sobre del travesser de la porteria local.

Per la seva banda, el San Cristóbal ha buscat el contraatac, però no li ha sortit bé. La seva millor arribada ha estat en una falta des de la banda esquerra, que ha provocat una mica d’embolic i incertesa, però que ha finalitzat amb la defensa visitant allunyant el perill.

Fins al descans, la Montañesa ha dut el pes del matx, mantenint la pilota al seu poder però sense que això s’hagi traduït en grans oportunitats per empatar. Els egarencs s’han defensat amb bastant d’ordre i no han concedit cap opció als barcelonins. En l’aspecte atacant, però, el San Cristóbal tampoc ha fabricat ocasions, i només es pot destacar un intent de xut llunyà d’Obispo, que ha sortit desviadíssim.

Al temps afegit, però, Roger Escamilla ha disposat d’una bona oportunitat pels locals, però el seu xut, una mica forçat per l’oposició d’un defensor, l’ha aturat Segovia sense complicacions.

La segona meitat ha començat amb un parell d’intents del San Cristóbal, amb centrades que no han acabat a bon port. De seguida, la Montañesa ha replicat amb un córner perillós que tampoc ha finalitzat en res positiu. Els barcelonins, com ha succeït a la part final dels primers 45 minuts, ha pres la possessió de la pilota i al minut 9, Pedro García ha rematat amb perill una centrada des de la banda dreta, però Zapico ha evitat l’empat.

Mario Cantí, en una bona jugada dels locals, ha fet una passada amb intenció que la defensa visitant ha rebutjat i, de seguida, Obispo ha rematat de cap per sobre el travesser, després d’un servei de banda. En el minut 17, i després d’un llançament de falta pels barcelonins, Jose Santos ha engaltat un tret que ha sortit fora.

La Montañesa ha continuat collant de valent i ha gaudit d’una bona opció, al minut 26, en una acció de córner que l’exjugador del San Cristóbal, Álex Alba, ha rematat de cap, fregant el pal de la porteria dels terrassencs. Sis minuts més tard, el conjunt de Ballabriga va tenir la millor per sentenciar, en una centrada molt precisa de Mario Cantí, que Roger Escamilla ha rematat al travesser. Podria haver estat el gol definitiu, però encara tocava patir per la incertesa del marcador.

El mateix Escamilla, a quatre minuts per arribar a la conclusió del temps reglamentari, i en un contraatac, ha intentat sorprendre el porter visitant amb un xut de rosca, que ha sortit fora. Durant els tres minuts d’afegit, la Montañesa ho ha intentat amb més voluntat que res, mentre que els de Ballabriga han sabut defensar la seva curta però valuosa renda.

CP SAN CRISTÓBAL: Zapico, Óscar Sierra, Óscar Oliver, Adrien, Mario Domingo, Chechu, Gerard Enrich, Adri Rivas (Abde, 84), Escamilla (Cristian, 89′), Mario Cantí i Obispo (Tom, 75′).

CF MONTAÑESA: Segovia, Jose Santos (Joshua Ortiz, 81′), Miguel Sandival, Álex Alba, Jaime, Ion Vásquez, Omar Balde (Kuele, 84′), Érik Pérez (Adri Balboa, 81′), Joaquín (Maldonado, 66′), Velillas (Ruy Gama, 46′) i Pedro García.

Àrbitre: Pol Arenas Mora (Figueres). Ha amonestat amb targeta groga al local Mario Domingo i als visitants Omar Balde i Segovia.

Gols. 1-0, Obispo (14′).