S’acaba el somni olímpic per als Redsticks

No ha pogut ser. La selecció espanyola absoluta masculina, amb bona representació egarenca i matadeperenca, ha estat derrotada per la de Bèlgica (3-1), en el partit de quarts de final del torneig olímpic de Tòquio. Un xoc que ha arrencat molt equilibrat i on un penal a cada banda del camp hauria pogut fer saltar l’igualtat. Vincent Vanasch, per part belga i Quico Cortés, per l’espanyola, ho han evitat. Amb el 0 a 0 ha començat el segon quart, i s’ha mantingut així fins que els #RedSticks s’han avançat en l’electrònic. Una internada de David Alegre s’ha convertit en una passada enverinada que ha acabat al fons de la porteria rival (0-1, Minut 26). Els de Mc Leod han reaccionat i un nou penal ha tornat l’equilibri.

Amb la mínima diferència s’ha arribat a l’equador. Tot i el domini belga, Espanya hauria pogut ampliar el marcador gràcies a dues clares oportunitats que Vanasch aturava. Els actuals subcampions olímpics i campions del Món han disposat però de dos penals córner. El primer, de llançament directe, ha acabat sent l’empat gràcies a Hendrickx (1-1, Minut 38). El segon, després de dos refusos seguits de Quico Cortés, el recollia Tom Boon per capgirar el marcador (2-1, Minut 41).

Amb 15 minuts per disputar, Espanya ha sortit directa a gol. Les entrades a l’àrea han estat diverses. Però sense encert, cosa que sí que han tingut els belgues que no han malgastat la seva ocasió per sentenciar el partit, un cop més, de penal córner (Hendrickx 3-1, Minut 57).

Aquest 1 d’agost suposa també una data per recordar ja que cinc llegendes de l’hoquei espanyol posen fi a la seva carrera: Quico Cortés, Pau Quemada, David Alegre, Roc Oliva i Josep Romeu.