Diumenge 16 de febrer serà la festa del Trailrunning amb la celebració de la cursa de muntanya Vallès Drac Race. El Centre Excursionista de Terrassa, entitat organitzadora de la prova, fa una valoració molt positiva de la resposta dels corredors de muntanya ja que actualment ja es compta amb més d’un miler d’inscrits. Aquest dissabte, dia 1, es farà un entrenament oficial per als participants que vulguin “tastar” el recorregut. El punt de trobada serà el Parc de les Nacions Unides a les 10h i es farà un itinerari circular adaptat a diferents ritmes i nivells.

I és que la Vallès Drac Race compta amb tres curses de muntanya pensades per descobrir els senders del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Els participants de Vallès Drac Trail, amb sortida a les 8.20h des de Terrassa, els espera un recorregut de prop de 48 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu per donar una volta completa al Parc Natural de Sant Llorenç, passant pels termes municipals de Terrassa, Matadepera, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall i Mura. La cursa Half Drac Trail, amb sortida a les 10h des de Mura, amb una distància de 24 km i 1.100 metres de desnivell enllaçarà de nou Mura i Terrassa. El Centre Excursionista ha previst un servei d’autobusos entre Terrassa i Mura per desplaçar els corredors al punt de sortida de forma sostenible i evitar aglomeracions de cotxes particulars al Parc Natural. I l’Esquena de Drac, amb sortida a les 10.15 des de Terrassa de 11 km i 350 metres de desnivell positiu es planteja com una cursa d’iniciació amb un recorregut dissenyat bàsicament per senders de Terrassa. El recorregut de l’Esquena de Drac ascendeix al Turó de Sant Joan, punt culminant del conjunt de cims propers que recorden el moviment del llom del Drac de Sant Llorenç.

Enguany, la novetat és la cursa/Marxa DRAC PARC de 5km i 150 m de desnivell positiu, amb sortida a les 8.25h des de Terrassa, pensada per aquells corredors més ràpids, corredors populars, caminadors i corredors amb animals. Rep el seu nom ja que passarà rodejant les instal·lacions del Parc audiovisual de Catalunya. També es disputaran les Vallès Drac Kids. Una mini cursa de muntanya adreçada als més petits i amb distància de 1,5 km per tal de fomentar la pràctica de l’esport a l’aire lliure entre els nens i nenes. Cal destacar que paral·lelament s’oferirà un servei gratuït de “canguratge” i activitats infantils per als pares que vulguin córrer la cursa Esquena de Drac.

Les inscripcions continuen obertes fins a exhaurir places i es poden formalitzar a través de www.vallesdracrace.cat

Nou comentari