MónTerrassa
El Raval de Terrassa es convertirà en una pista d’atletisme reivindicativa
  • CA

El Raval de Montserrat de Terrassa es convertirà en una “petita pista d’atletisme”, amb un clar caràcter reivindicatiu. Serà el pròxim 16 d’octubre a partir de les 11 hores quan tindrà lloc la 1a Cursa Infantil Adaptada de Terrassa, organitzada per l’Ajuntament i l’entitat solidària Cors lluitadors de Duchenne. És un esdeveniment pensat per nens i nenes de 3 a 15 anys que tinguin mobilitat reduïda, i podran participar-hi sigui quin sigui el suport que necessiten per desplaçar-se.

La regidora de Capacitats Diverses Mònica Polo ha manifestat que l’objectiu d’aquesta activitat és “fomentar l’esport inclusiu i conscienciar que cal seguir eliminant barreres (arquitectòniques, mentals i socials)”, i ha afegit que cal seguir treballant “per reivindicar que tothom té dret al lleure i a la pràctica esportiva!.

Dos recorreguts no competitius

Hi haurà dos recorreguts diferents. Un de 10 metres i un de 30 metres. I no es tracta de guanyar ni de ser el més ràpid, sinó que es busca que tots els nens i nenes participants puguin finalitzar el recorregut establert. Per això, com que no té una finalitat competitiva, es distribuiran els infants en grups de 3 o 4, segons edats i suports que utilitzin (cadira de rodes, caminadors, crosses, gossos d’assistència o persona acompanyant).

A més, tots els participants seran gratificats amb una medalla. Les persones interessades s’han d’inscriure amb antelació i de manera gratuïta a través del número de WhatsApp 646 387 691.

“Ens sembla una modesta aportació perquè la visibilitat sigui real, i què millor que fer-ho a través de la pràctica esportiva vinculada a valors com l’autosuperació, l’esforç i la millora personal”, ha subratllat Polo. I per donar-li encara més atractiu, es compta amb un padrí de luxe: el jugador olímpic de bàsquet en cadira de rodes, Jordi Ruiz.

Hi haurà un estand on les diferents entitats de la Taula de Capacitats Diverses compartiran informació, productes i resoldran dubtes. modesta aportació perquè aquesta visibilitat sigui real. La Fundació Integralia Vallès col·labora aportant una desena de persones voluntàries per tasques d’organització mentre que Creu Roja serà l’encarregada de l’assistència mèdica i tècnica en cas necessari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa