MónTerrassa
La necessitat del Terrassa FC contra l’estímul del CP San Cristóbal
  • CA
X
Els entrenadors, a la prèvia del derbi egarenc San Cristóbal-Terrassa FC | TAMARA MAIGUA

La fotogaleria de la prèvia del derbi San Cristóbal-Terrassa FC

Terrassa tornarà a viure aquest dimecres (20.30h, Municipal de Ca n’Anglada) un apassionant derbi de futbol entre el CP San Cristóbal i el Terrassa FC, dos conjunts que arriben en dues dinàmiques oposades i que lluiten per objectius adversos: el conjunt parroquial vol segellar la permanència a costa d’un equip, el de Cristian García, que no pot fallar més si no vol acomiadar-se abans d’hora de la quarta posició. Unes ratxes que, però, importaran ben poc un cop comenci a rodar la pilota. S’espera un duel intens on tots dos tindran al·licients de sobres per sortir a pel triomf. Sens dubte, serà un partit amb molt més que tres punts en joc.

El derbi egarenc de la segona volta arriba en un moment similar per tots dos conjunts del de la primera. Aleshores, el Terrassa FC va obtenir un triomf balsàmic contra el CP San Cristóbal (2-1) que li va servir per trencar una horrible ratxa de quatre derrotes en cinc jornades que l’havien allunyat a dos punts de la quarta posició. Yayá i Carreón van marcar pels rogencs al primer temps, mentre que Alex ho va fer pels d’Oliver Ballabriga al segon. “A nivell de sensacions arribem en un moment similar, ara venim de cinc partits sense guanyar. Aquesta ratxa és més negativa perquè queda molt menys pel final de la lliga”, va comentar Cristian García a la prèvia del partit. “Les dinàmiques són les que són, però quan surts a jugar un partit, tothom vol sortir amb el partit al cap. Per nosaltres no és fàcil jugar contra ningú. Són dinàmiques diferents, nosaltres estem més tranquils, però els jugadors pensen en el partit, els dos voldrem guanyar i no influiran”, completa Ballabriga.

Cristian García va recordar la importància de tornar a sumar de tres en tres per posar fi a una nova mala ratxa que, aquest cop, els han allunyat aquest cop a quatre punts del quart. La diferència, però, és que l’Horta té un partit menys que el Terrassa, pel que aquesta diferència podria augmentar als set punts en cas que els barcelonins guanyin el partit que els falta per tornar a igualar el compte. “No és qüestió que l’Horta o el Sant Andreu fallin, sinó que el Terrassa, de 9 partits, en guanyi 7 o 8 per estar als playoffs”, va deixar clar el tècnic. En resum, el Terrassa ja no té més marge d’error, i busca “un punt d’inflexió” que fa setmanes que no troba. “En els últims partits hem millorat el joc, però els petits detalls ens condemnen a la nostra àrea i a la rival. Fins que no controlem aquests detalls i tinguem una mica de fortuna en algunes situacions no sortirem cap endavant. Serà un partit exigent”, anticipa Cristian, que no vol mirar més enllà d’aquest partit i del que pugui passar en cas de no aconseguir la victòria. “No m’hi paro a pensar. El que hagi de passar passarà”.

El San Cristóbal, a per la permanència virtual

Davant, el Terrassa es trobarà a un rival de qui el mateix tècnic terrassenc es desfà en elogis. “El San Cristóbal està fent una temporada espectacular. A nivell competitiu estan demostrant un nivell molt alt. Salvats de forma gairebé matemàtica a falta de 10 jornades. Ha fet un treball espectacular. Em quedaria curt amb adjectius per definir la temporada del San Cristóbal”. L’entrenador del conjunt parroquial, Oliver Ballabriga, reconeix que estan en una “situació bona” a falta de 10 jornades. “Ens havíem plantejat per aquest curs fer 45 punts i estem amb 42 a falta de 10 jornades. No hem complert l’objectiu, però hi estem a prop. Guanyant el derbi aconseguiríem l’objectiu i donaríem una alegria a l’afició”. El derbi, per tant, suposa la possibilitat de deixar la permanència certificada, una motivació extra per un equip que a casa sempre es mostra competitiu. El San Cristóbal és dotzè amb 42 punts, i una victòria contra el Terrassa li permetria afrontar les últimes 9 jornades de lliga amb un coixí de, com a mínim, 20 punts respecte l’Ascó, el primer equip en zona de descens. Això, a falta de 27 punts per disputar, equivaldria a tenir la permanència virtual (si no la tenen ja). “La permanècia no està feta. Hem de tancar-ho”, adverteix el tècnic de l’equip parroquial.

Ballabriga no dubta que el partit d’aquest vespre tindrà un component especial pels seus jugadors, bona part dels quals viuen a Terrassa. “És un partit diferent, ve molta gent i els jugadors ho noten. Tenim molts jugadors de la ciutat, que per ells és especial”. Encara que confia que el Municipal de Ca n’Anglada presenti un bon aspecte, l’entrenador del San Cristóbal lamenta l’horari, que no és precisament ideal per fomentar l’assistència (un dimecres laboral), com tampoc ho va ser el partit de la primera volta (un plujós dissabte al vespre). “És una pena que s’hagi jugat en aquest horari. Hi haurà gent, però un diumenge al matí hauria estat perfecte. Esperem que vingui gent igualment i es vegi un bon espectacle”, apunta. Ballabriga ho té clar: el San Cristóbal es mantindrà fidel a la seva idea. “Nosaltres sempre plantegem similars els partits a casa. Jugar d’igual a igual tàcticament amb els equips no ens afavoreix, són equips superiors per qualitat o per experiència i hem de buscar un plus amb la intensitat. Sortirem a competir, a guanyar duels individuals, a sortir molt forts, no hi ha cap secret. “Serà un partit diferent al de la primera volta. Allà ens va sortir un bon partit. Però no sabem com sortiran ells. Nosaltres sortirem com sempre. Intentarem treballar i córrer més que ells”. El derbi egarenc ja és aquí.

La fotogaleria de la prèvia del derbi San Cristóbal-Terrassa FC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa