Victòria per al CB Sant Pere, que manté vives les opcions d’ascens

El Club Bàsquet Sant Pere de Terrassa va sumar una victòria important per mantenir vives les opcions d’ascens. En el quart partit de la lligueta per pujar a Primera Catalana, els terrassencs van rebre el CB Bellpuig, líder del grup 4 de la 1a Fase i que en el partit d’anada de la lligueta va superar-los amb un clar 71 a 60.

La tornada però ha estat ben diferent, i el Sant Pere no només va guanyar sinó que va recuperar el bàsquet average gràcies a aconseguir un +16 (76 a 60). D’aquesta manera, en cas d’empat, els terrassencs passarien per davant dels lleidatans a la classificació. El balanç fins ara de la lligueta és de 2 victòries per 2 derrotes. Amb aquest resultat, els vermells no depenen d’ells per pujar però l’esperança hi és i les possibilitat també. “Ara queden dos partits, i tot que no depenem de nosaltres mateixos, almenys fins a la pròxima setmana, hem de seguir treballant com fins ara”, ha declarat l’entrenador Xavi Camacho, que es va mostrar orgullós del seu equip per haver aconseguit “mantenir un ritme molt alt i arribar fins als 76 punts”.

Crònica del partit

El CB Sant Pere va saltar a la pista coneixedor de la superioritat física dels seus rivals i sabent que es fonamenten amb el rebot ofensiu i una defensa de constants canvis de blocs. D’aquesta manera, els terrassencs van iniciar el primer quart apostant per ser agressius en atac. Alta puntuació de 22 a 25, en un període en què els locals van anotar els seus únics tres triples del partit, però en què els de Bellpuig van tornar a fer mal sota la cistella i també van aconseguir 4 triples consecutius.

Camacho va ser conscient que ho es reduïa la capacitat anotadora dels rivals o seria molt difícil guanyar. Per això, al segon quart es va canviar radicalment. Més intensitat en defensa, sense oblidar l’atac. El parcial al descans s’havia aconseguit capgirar el marcador, amb 42 a 37 a l’electrònic. A més, destacava que dels 12 punts aconseguits pels visitants, 8 van ser des del tir lliure. El tècnic local va jugar amb 4 homes oberts per evitar els canvis defensius del rival, obligant als seus grans a jugar el més lluny possible de cistella.

En el tercer quart, els egarencs van millorar encara més en la part defensiva, deixant que els lleidatans només fessin 3 cistelles en 10 minuts. Els locals van incrementar la velocitat i això els va anar a favor. Malgrat no tenir encert des de la llarga distància, el Sant Pere va fer en un parcial de 16 – 6 per arribar al darrer quart amb un +15 al marcador. En el darrer quart, similar a l’anterior però amb un parcial pels visitants de 0 – 6 en el darrer minut de partit, els vermells van poder mantenir la diferència i aconseguir el preuat bàsquet average.

Els màxims anotadors del partit per part terrassenca van ser Pau Garrido (15 punts) i David Sánchez (17 punts). Joan Fitó i Xavi Gibert (3 triples) amb 11 punts cadascú també van superar els dos dígits.