MónTerrassa
Tania Álvarez, la primera catalana a boxejar al Madison Square Garden
  • CA

Tania Álvarez es convertirà en la primera catalana a boxejar al Madison Square Garden. Una fita història que tindrà lloc aquest dissabte a les 22.15h (per DAZN) en el prestigiós recinte de Nova York (Estats Units). Mai abans cap boxejadora de l’Estat ha trepitjat la lona d’aquest temple, amb gairebé 21 mil persones de capacitat. No estaran soles, ja que la cartellera contempla un altre grandíssim combat entre Amanda Serrano i Erika Cruz.

Amb només 21 anys, Álvarez competirà per aconseguir el títol de WBC Silver o cinturó de plata, del pes ploma. Ho farà contra l’australiana Skye Nicholson, campiona olímpica i amb 200 combats amateurs disputats. No és el cas de la catalana que afronta la primera gran cita en el món de la boxa. Només porta 15 mesos com a professional i en aquest any i mig ha disputat un total de 7 combats, tots proclamant-se campiona.

Nervis però convençuda de la victòria

Tania Álvarez viu a Sant Esteve Sesrovires i compagina l’esport amb un Cicle Formatiu de Grau Superior de Nutrició i Dietètica. Entrena al Club Boxeo Castellbisbal, on té Toni Moreno com a entrenador i forma part del Team Moreno. Va ser ell qui va veure que podia convertir-se en una estrella i qui ha l’ha impulsat a una carrera fulgurant escalant ràpidament posicions al rànquing internacional i col·locant-se en desena posició. “Vam fer un pacte, li vaig dir que si acceleràvem els terminis, arribaria lluny. Quan van entrar al TOP10 vaig saber que li arribaria una bona oportunitat, però no m’imaginava que arribés tan aviat”, explica a Esport3.

“M’ho imagino com una cosa que la gaudiré molt. És una oportunitat única, una experiència nova, amb nervis, sí, però no d’aquells que et fan petita; al contrari”, afirma la púgil. I no és per menys. Combatre al Madison Square Garden no només és una oportunitat professional única sinó que també suposa un trampolí de visibilitat internacional, amb el component econòmic de patrocinadors i marques que hi va lligat.

Per ara però, cal tocar de peus a terra. Álvarez afronta el combat amb humilitat però no per això renuncia a guanyar. “Jo arribo convençuda i estic treballant per guanyar i endur-me el títol a casa”, manifestava en declaracions al diari As. I afegia que “La preparació ha estat molt i molt dura. Però la il·lusió pot amb tot”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa