MónTerrassa
Segell egarenc en una Catalunya que vol guanyar l’IKF European Korfball
  • CA

Catalunya aspira a guanyar l’IKF European World Korfball Championship Qualifier B. L’objectiu és aconseguir quedar entre els dos primers per tal d’obtenir el passi automàtic per al pròxim Campionat del Món de Korfbal, que es disputarà a Taipei l’any vinent. La competició europea s’inicia el dilluns 31 d’octubre i fins al 5 de novembre, i el combinat catalana absolut, dirigit per Miguel Ángel Tobaruela compta amb una nodrida representació de jugadors de Terrassa i Castellbisbal. De fet, 6 dels 14 convocats procedeixen o bé del CK Vallparadís o del CK Castellbisbal. Clar segell vallesà.

Els jugadors i jugadores seleccionats fa setmanes que preparen aquest important torneig que es disputarà la ciutat turca d’Antalya. Catalunya haurà de competir contra les seleccions d’Hongria, Escòcia, Suïssa, Gal·les, França i l’amfitriona Turquia. Les dues primeres s’uniran als altres països europeus ja classificats: Països Baixos, Bèlgica, Alemanya, Portugal, Txèquia, Anglaterra i Polònia (aquests dos darrers es van classificar la setmana passada després de finalitzar 1r i 2n al Classificatori-A disputat a la ciutat txeca de Kolín).

A la recerca de la 8a participació mundial consecutiva

Si aconsegueixen quedar finalistes, suposaria la 7a participació ininterrompuda de Catalunya en Campionats del Món des de la seva 1a participació el 1999 a Austràlia. Des de llavors, Catalunya ha estat sempre present en aquesta màxima competició internacional de seleccions, sent les millors fites la 4a posició obtinguda el 2011 al Mundial disputat a la Xina i la 5a el 2015 a Bèlgica, sense oblidar la històrica de medalla de bronze a l’Europeu del 2016 als Països Baixos.

És amb aquesta confiança que el nou seleccionat català vol ser de nou present al proper mundial, i demostrar que és una de les millors seleccions del món, alhora que es pretén esborrar de la memòria la fluixa 10a posició en la qual va finalitzar al darrer Mundial a Sud-àfrica el 2019, i la 7a a l’Europeu del 2021. Des de la Federació, subratllen que aquells tornejos va coincidir “amb un període de transició i relleu generacional dins la selecció, i que ara ja sembla del tot consolidat, i amb les bases per a poder anar incorporant de manera gradual i efectiva les joves promeses del korfbal català”.

LLISTA DE SELECCIONATS:

BERTA ALOMÀ (KC BARCELONA)
AITANA SEGURA (KC BARCELONA)
LAURA TOBARUELA (CK VALLPARADÍS)
MARIA GARCIA (CK VALLPARADÍS)
ONA PITARCH (CK CASTELLBISBAL)
AIDA RODRÍGUEZ (CK CASTELLBISBAL)
VASSILISSA BASHEGUROVA (PLATJA D’ARO KC)

JAVIER NAVARRO (KC BARCELONA)
ROC MARGAIX (KC BARCELONA)
PAU SEGURA (KC BARCELONA)
ÀLEX LLOVERA (CK VALLPARADÍS)
IVAN BARA (CK CASTELLBISBAL)
DAVID PUERTAS (PLATJA D’ARO KC)
JOSE ÁLVAREZ (PLATJA D’ARO KC)

SELECCIONADOR: MIGUEL ÁNGEL TOBARUELA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa