L’any 1932 es fundava el Club Natació Terrassa (CNT. Per poder disposar d’una instal·lació adient per a aquest esport, Agustí Vilar va fer construir una piscina al carrer d’Edison, al barri de la Cogullada, en unes terres de la seva propietat.

Segons ens relata en Joaquim Verdaguer en el seu blog, quan va començar a fer fred, els nedadors van buscar uns esports alternatius per entrenar-se, com podien ser el frontó i el bàsquet. Així, es va habilitar la part baixa de la zona de la piscina com a camp de bàsquet i el frontó, per donar-los-hi resposta.

L’any 1941, a la piscina terrassenca, s’hi celebraren els Campionats de Catalunya

L’any 1941, a la piscina terrassenca, s’hi celebraren els Campionats de Catalunya, el que demostra la coneixença de les instal·lacions i el prestigi del que gaudien a casa i a fora de la ciutat. El camp de bàsquet es va transformar en una pista de ciment, la qual cosa va propiciar la pràctica d’un nou esport: l’hoquei sobre patins.

La nova pista es va inaugurar el 26 de gener de 1949 amb un partit entre les seleccions d’Espanya i de Catalunya. El propietari alternava el servei de piscina amb la projecció de pel·lícules, balls i vetllades de boxa. Les instal·lacions de la piscina als any 50, eren un dels lloc de moda per anar-hi a ballar. També s’aprofità la pista per crear el Terrassa Patín Club.

La piscina vella fou enderrocada a finals dels any 60 per construir-hi blocs d’habitatges

L’any 1957 van començar els cursets escolar de natació, organitzats pel Frente de Juventudes. El 1960, el propietari no va voler prorrogar el contracte de lloguer i la solució pel club va ser que l’Ajuntament construís dues piscines a la nova Zona Esportiva de l’Abat Marcet. La piscina vella fou enderrocada a finals dels any 60 per construir-hi blocs d’habitatges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa