El CB Sant Pere ja és equip de Primera Catalana

El CB Sant Pere de Terrassa ja és equip de Primera Catalana. L’equip dirigit per Xavi Camacho depenia d’ell mateix per certificar l’ascens de categoria i no va fallar. Els terrassencs van imposar-se per 72 a 58 al VIVE – El Masnou Basquetbol, i d’aquesta manera superara els 13 punts d’avantatge que necessitava per assolir la pujada de forma directe a 1a.

Malgrat una temporada força irregular, en el tram final han estat prou encertats i lluitadors per aconseguir no només classificar-se per la fase d’ascens sinó guanyar els millors equips de la categoria i donar d’aquesta manera el “sorpasso“. A més, va tenir la sort de poder celebrar el triomf i l’ascens acompanyats de l’afició, que no van parar d’animar i esperonar l’equip.

Tot i que els de Masnou arribaven com a favorits al matx, amb diversos jugadors que combinen aquest equip amb la Copa Catalunya -la màxima categoria-, els terrassencs no es van arronsar. Amb la grada tenyida de vermell, l’equip va sortir endollat des del minut 0, i ja al primer quart havia aconseguit obtenir la renda desitjada, 26 a 13. Fins a 5 triples van anotar, jugant molta estona amb 4 exteriors i fent molt mal als visitants.

Un dragon khan d’emocions

Al segon quart (18 – 12) l’equip, sense l’encert del primer, va continuar castigant als del Maresme amb un joc lluny de cistella. En defensa a més seguia el treball seriós, anul·lant els tiradors visitants i arribant al descans amb un 44 – 25 al marcador.

La situació canviava tornant del descans. La truita es va girar i els del Masnou jugaven molt més còmodes, defensaven millor els 1×1 i tenien una de les ratxes que solen tenir habitualment. Un parcial d’11 – 0 en els primers 5 minuts, els acostava al marcador. Per sort, el CB Sant Pere va jugar els darrers quatre minuts amb criteri, i amb 12 punts van deixar el quart en 56 a 42. Amb un punt per sobre de l’average necessari.

Tot i que semblava que en els primers minuts del darrer quart, els egarencs trencaven el partit (66 – 46), una sèrie de decisions errònies en atac, presa de l’ansietat i la precipitació, posaven el marcador a 13 segons del final a un 70 – 57. Una falta sobre Joan Fitó a 7 segons del final, que va donar els 2 tirs lliures, feia respirar els vermells que van explotar d’alegria quan en el darrer atac, els de Masnou no aprofitaven per anotar i donaven així la victòria i la diferència al marcador suficient per aconseguir l’ascens directe a 1a Catalana.

Camacho, al final del partit va voler agrair la implicació de tothom, jugadors i afició, per fer-ho possible. “Gràcies a tots els que heu fet avui de la nostra pista una caldera. Hagués estar molt difícil sense aquest ambient poder remuntar. Felicitar als jugadors per la feina feta fins el últim dia”, va exclamar.