MónTerrassa
De camí cap a l’ascens: el somni complert del Club Voleibol Terrassa
  • CA

El Club Voleibol Terrassa 2013 es va fundar fa gairebé una dècada amb el desig de cobrir la necessitat de donar sortida als i les jugadores de voleibol de la ciutat. La secció femenina va començar a quarta divisió catalana. El 2018, es va fer realitat l’ascens a tercera divisió. El que ningú s’esperava seria que pocs anys després, es guanyessin una plaça per a la segona divisió, un fet històric per al club. Stefi, la capitana, explica que durant la temporada hi ha hagut moments difícils, però que finalment s’ha aconseguit l’objectiu que es van marcar principis d’any. “Ha sigut un any difícil, perquè hem tingut moltes baixes, però al final ho hem aconseguit”.

L’entitat terrassenca va sorgir el 2013 amb només algunes categories de voleibol, i aquesta temporada ha pogut celebrar el seu vuitè any en unes condicions molt diferents d’aquelles que hi havien en el moment de la fundació. El Terrassa té a les seves files tretze equips que es troben en competició federativa, cinc en competició escolar i dos equips que juguen a la lliga de veterans. En total, hi ha 300 jugadors que van des de la categoria de menor edat, els alevins, fins a la categoria sènior, sense comptar els veterans.

El CV Terrassa ha rubricat una temporada perfecte amb l’ascens a Segona Divisió | Marc Sorolla

Un dia històric

Un dels principals obstacles de la temporada ha estat les lesions. Almenys cinc jugadores de l’equip han hagut d’aturar la seva activitat per culpa de lesions, una xifra molt alta tenint en compte que un equip de voleibol normalment està compost per una dotzena de jugadores.

D’aquestes cinc, tres ho van haver de deixar de manera definitiva, mentre que les altres dues van poder tornar a disputar partits després d’un curt període de recuperació. A més, el club compta amb una preparadora física i entrenadors amb nocions de fisioteràpia. “Dues peces clau de l’equip a banda dels entrenadors han estat la Montse i el Jesús, que ens han ajudat sempre que ho hem necessitat, ja sigui posant embenatges o preparant-nos sessions específiques de recuperació”, afirma Marta Pareja, jugadora del sènior que ha patit dues lesions al llarg d’aquesta temporada.

Un dels passos més importants es va fer el 14 de maig. Aquell dia s’enfrontaven a les terceres en la classificació i una derrota podia significar retallar distàncies amb l’equip que estava darrere, les Panteres Grogues. Però les terrassenques van demostrar la seva millor versió i van guanyar a l’equip barceloní per 3-1, després d’un partit molt sòlid tant en defensa com en atac. Després de batre a un dels rivals directes, el CV Terrassa ja era virtualment a la segona divisió, i només van haver d’esperar una jornada més fins que es va materialitzar l’ascens.

El CV Terrassa ha rubricat una temporada perfecte amb l’ascens a Segona Divisió | Marc Sorolla

Matemàticament, el club egarenc era equip de segona per primera vegada a la història. A l’última jornada de lliga, el passat 22 de maig, el CV Terrassa es va acomiadar de la tercera divisió disputant el seu últim partit. Les jugadores van dir adéu a la categoria de la millor manera possible, guanyant per 3-0 al Llars Mundet i demostrant el bon joc que ha provocat l’ascens. A partir d’ara, les jugadores tindran el repte de mantenir-se a segona divisió catalana.

Objectiu, la permanència

Després de totes les dificultats, el CV Terrassa va aconseguir el desitjat ascens a segona divisió catalana. Després d’aquest fet històric i després de la merescuda celebració, tocarà centrar-se en la temporada vinent per tal d’assolir els millors resultats possibles. Les jugadores són optimistes de cara l’any que ve. Stefi creu que donaran la cara a cada partit i que poden donar la sorpresa. “Ens poden menysprear per venir de tercera divisió, però jo estic segura que sorprendrem els equips. Que no ens subestimin”, afirma la capitana.

Preguntada per l’objectiu de la temporada que ve, la Marta Pareja ho té clar. “Ens hem de centrar en la permanència. Sabem que no serà fàcil perquè hi ha equips amb molt de talent, però és l’objectiu que ens hem de marcar. Hem de ser optimistes”. Ara només queda esperar fins que comenci la temporada 2022-2023, que serà al pròxim setembre. Les jugadores del Terrassa han fet història aquest any, però tenen a les seves mans continuar trencant rècords i fer més gran el nom del club pel que fa a la secció femenina.

El CV Terrassa ha rubricat una temporada perfecte amb l’ascens a Segona Divisió | Marc Sorolla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa