MónTerrassa
El ple aprova el Pla Director de l’Esport de Terrassa
  • CA
Ple municipal de Terrassa
Ple municipal de Terrassa | J. M.O.

!--akiadsense-->

El ple aprova el Pla Director de l’Esport. En total, hi ha 81 propostes. És un full de ruta pels anys vinents. Un pla, que recorda el regidor Miguel Ángel Moreno, s’està desenvolupant des de fa 4 anys amb la col·laboració de les entitats i de les formacions polítiques locals i busca adaptar l’esport local a la realitat del segle XXI. Entre les propostes hi ha la construcció en un espai municipal d’un poliesportiu polivalent per practicar gimnàstica, esgrima i disciplines amb dificultats per al seu desenvolupament, i llocs on poder jugar a futbol americà o fer ciclisme. La proposta ha comptat amb el suport unànime de tots el partits presents al ple.

El Pla Director afegeix la potenciació de l’esport escolar, la promoció entre les dones, generar un concepte transversal de que inclogui el lleure i la salut i l’esport com a projecció exterior de la ciutat.

Així, el Pla Director de l’Esport a Terrassa proposa un seguit d’accions que hauran de ser avaluades per determinar els costos, possibilitats d’execució, la seva priorització i temporalització, condicionades tant pel propi Govern municipal com per les institucions superiors implicades. Aquestes accions previstes segueixen uns objectius com:

– La democratització i generalització del sistema esportiu de la ciutat

– Facilitar i potenciar l’acció de les dones al sistema esportiu en totes les franges d’edat, incidint en els elements que dificulten i limiten la seva efectiva participació

– L’activitat física ha de ser saludable, ha d’enfortir la inclusió i la cohesió social i ha de fomentar els valors personals i de responsabilitat social, amb seguretat i cercant el benestar emocional

– Avançar en assolir un sistema de qualitat en les activitats esportives i en la gestió d’aquestes.

– Rendibilitzar i considerar l’esport com un element de promoció econòmica, ocupació i promoció turística

– Enriquir les aliances establertes i establir-ne de noves entre tots els agents del sistema esportiu i altres relacionats estretament com l’educació, salut, gent gran, persones amb capacitats diverses… per la pròpia naturalesa transversal de l’esport.

– Situar l’esport en el lloc que es mereix a nivell pressupostari i de govern, com a pilar del model de ciutat en la centralitat política, social i econòmica.

– Establir sinergies entre tots els agents del sistema esportiu, definint les línies de col·laboració entre els sectors públics, associatiu i privat.

– Incidir en la lluita contra el sedentarisme, estudiant i combatent les causes d’abandonament de l’activitat.

– Millorar la cultura esportiva i el coneixement sobre l’activitat física i l’esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa