MónTerrassa
Una nova plataforma digital per veure esport federat terrassenc
  • CA

Una nova plataforma digital de televisió donarà cobertura a totes les competicions de tot l’esport base i amateur català, inclòs el terrassenc: Esports+. En aquest moment a Terrassa hi ha càmeres instal·lades als camps i pistes del Club Handbol Terrassa, de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, del CD Terrassa, i del Club Deportivo Egara, de tal manera que es podran retransmetre les competicions d’esport federat que s’hi duguin a terme. Esportplus.tv és un projecte impulsat per la Fundació UFEC amb el suport de la UFEC i les federacions esportives catalanes que té com a principal objectiu donar visibilitat a l’esport base i amateur que es fa a Catalunya i que representa el 99% del total davant l’1% que correspon a l’esport professional.

“Ens hem proposat donar accés universal a un contingut esportiu àmpliament majoritari fins ara ignorat per les grans plataformes digitals o els principals canals de televisió”, assenyala Pere Vilà, director de la Fundació UFEC i màxim responsable d’Esportplus.tv. Actualment a Catalunya hi ha més de 700.000 esportistes amateurs federals, 71 federacions i 12.500 clubs o entitats esportives, que al llarg de tot l’any organitzen prop de 15.000 competicions. Exposen que, en termes econòmics, “aquest esport genera un valor afegit (VAB) de prop d’1,2 milions d’euros que correspon al 2,1% del PIB català”.

Vilà destaca dos objectius més del projecte Esportsplus.tv: la digitalització dels principals equipaments esportius de tots els pobles i ciutats de Catalunya i convertir-se en una eina perquè els clubs locals puguin millorar el seu finançament a través de les subscripcions i la comercialització d’espais de publicitat durant les transmissions.

Una trenta d’ajuntaments del país ja s’han sumat al projecte i actualment ja hi ha instal·lades una cinquantena de càmeres en camps de futbol pavellons, pistes poliesportives i piscines -entre les quals s’inclouen les de Terrassa-. D’aquesta manera, la plataforma podrà
retransmetre en directe i oferir en diferit totes les competicions esportives que s’hi celebrin.

Esports+ s’ha proposat l’objectiu d’arribar a final d’aquest 2022 als 30.000 subscriptors i 80.000 espectadors. Actualment, la plataforma ja disposa d’una cartera de 10.000 subscriptors que es van sumar al projecte durant el període de proves iniciat l’any passat amb la retransmissió de més de 1.300 competicions esportives.

Per subscriure’s a la plataforma Esportsplus.tv i tenir accés a tots els continguts esportius només cal abonar una quota anual de 29€ o mensual de 4,5€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa