Sarai Gascón aconsegueix el bronze en els 100m lliures al Mundial

Sarai Gascón va penjar-se ahir la segona medalla en el Campionat del Món de Natació Adaptada que s’està celebrant a Funchal, a la illa portuguesa de Madeira. La nedadora del Club Natació Terrassa va aconseguir el bronze en els 100 m lliures S9. És el dinovè podi que assoleix la terrassenca en una cita mundialista.

L’egarenca va aconseguir el bronze amb una marca d’1.03.40, a només cinc centèsimes de la medallista de plata, l’australiana Emily Beecroft (1.03.35). La brasilera Mariana Ribeiro va proclamar-se campiona amb un registre d’1.03.04. Gascón va acabar els primers 50 metres en el tercer lloc amb 30.53. En la segona meitat de la cursa, la terrassenca va arribar a ocupar la segona plaça, però Beecroft la va superar ‘in extremis’ en els metres finals.

L’egarenca va ser tercera en l’única sèrie matinal de la prova amb un crono d’1.05.28.

Segona medalla al Mundial de Madeira

Aquesta és la segona medalla que aconsegueix la nedadora terrassenca en aquest campionat. Aquest dilluns, Gascón es va penjar la medalla de plata en la prova dels 200 metres estils SM9.

L’egarenca va fer un excel·lent crono de 2.34.87, a només seixanta-sis centèsimes de la guanyadora, l’hongaresa Zsofia Konkoly (2.34.21). L’espanyola Anastasiya Dmytriv va obtenir el bronze amb 2.38.59. Gascón va acabar la posta de papallona en primera plaça amb 32.22. A meitat de prova, després de la posta d’esquena, era tercera amb 1.15.13.

Amb aquesta meritòria segona plaça aconseguia el seu divuitè podi en una cita mundialista. Ara, amb la de bronze en els 100 m lliures aconseguida ahir, aconseguir el dinovè podi.

Torn per a tres proves més

La nedadora local afrontarà avui la cinquena prova en la cita mundialista, els 4×100 m estils mixt. El calendari de l’egarenca contempla dues distàncies més: El dissabte 18 de juny disputarà els 50 m lliures i els 4×100 m lliures mixt.