MónTerrassa
Montse Alcoba fa rècord d’Espanya d’halterofília als Jocs Paralímpics
  • CA

L’halteròfila del Club de Peses de Terrassa Montse Alcoba ha fet història als Jocs Paralímpics de Tòquio en aconseguir un nou rècord d’Espanya. La terrassenca va debutar aquest diumenge en la categoria de -79 quilos i ho va fer amb molt bona nota: un setè lloc i un nou rècord. L’esportista de 40 anys s’estrenava en una cita olímpica i va aixecar en el seu primer intent 103 quilos. En el segon va aixecar fins a 107 quilos, aconseguint d’aquesta manera una nova plusmarca espanyola. La pupil·la de Toni Vallejo -amb qui ha fet un gran salt professional- va intentar elevar els 110 quilos però va fer nul.

Des del Club de Peses de Terrassa han celebrat la seva fita amb molta il·lusió: “Montse ha tocat el cel de Tòquio i ens ha fet somiar”, subratllaven, tot incorporant un vídeo en què es veia la seva proesa:

 Alcoba ja mira amb bons ulls els Jocs Paralímpics de París, 2024, amb l’objectiu d’aconseguir un podi. “Sóc molt exigent amb mi mateixa. He estat bé en els primers aixecaments però fent els 110 quilos m’hauria posat en la lluita pel quart i cinquè lloc. Se m’ha escapat però no em puc queixar. Son els meus primers Jocs i he fet dos intents vàlids i tècnicament perfectes. La feina ha sortit bé”, ha comentat.

El diploma de Montse Alcoba se suma a la medalla de plata que ha aconseguit la nedadora Sarai Gascón en la final dels 100 metres lliures femenins en categoria S9. A l’egarenca se li resisteix l’or paralímpic (ja té 6 plates i un bronze), però suma quatre Jocs consecutius aconseguint pujar a un podi, i aquest dimecres tindrà una nova oportunitat perquè s’ha classificat per a la final de 200 metres lliures. Terrassa també té un altre esportista en competició; Jordi Ruiz, membre de la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa