MónTerrassa
Losada i Corredera revelen vexacions de l’exseleccionador espanyol
  • CA
Ignacio Quereda, exseleccionador espanyol de futbol femení
Ignacio Quereda, exseleccionador espanyol de futbol femení | RFEF

!--akiadsense-->

“Vull erradicar el lesbiansime i els mals hàbits”. Aquest era un dels mantres que repetia l’exentrenador de la selecció espanyola a les seves jugadores i que ha revelat la capitana del FC Barcelona i internacional des del 17 anys, Vicky Losada, que afegeix que Ignacio Quereda donava a entendre que i algunes exposaven públicament la seva condició sexual tindria “conseqüències esportives”. Aquest és només un dels desagradables episodis que futbolistes reconegudes -com Alexia Putellas, Jenni Hermoso o Sonia Bermúdez- i totes internacionals han posat de manifest en el llibre “‘No las llames chicas, llámalas futbolistas’, de la periodista Danae Boronat, i del qual se’n fa ressò aquest dijous el diari El Correo.

Quereda ja fa sis anys que dimitir com a entrenador, amb gairebé tres dècades al capdavant de la roja. Va ser una decisió que va venir motivada després d’una carta de les jugadores en què denunciaven la “mala preparació” del tècnic madrileny per dur a terme el Mundial de Canadà, el 2015. Segons els testimonis que recull el llibre, en entrenaments i concentracions eren habituals frases com “Ets grassa”, “No arribaràs enlloc, ets una futbolista mediocre”, o “tu el que necessites és un bon mascle”. Les situacions de vexacions, insults i situacions incòmodes -per exemple, sovint es quedava al vestidor mentre les futbolistes es dutxaven- van ser una constant durant els 27 anys de Quereda al càrrec.

Ara, les protagonistes parlen sense por. A més de Vicky Losada, el llibre també recull el testimoni d’una altra futbolista de Terrassa, Marta Corredera, que relata un episodi en què va ser víctima preferida. “No tinc prou dits per comptar les vegades que venia i m’aixecava la samarreta sense permís. Em deia, treu-te aquest pírcing, que provoca infeccions’. Fins que va decidir que quan arribés a la concentració, es treia el pírcing. Aleshores, li deia, ja no el porto, no me l’aixequis més”, confessa.

El cas de Quereda ha estat explicat per primer cop de forma pública per Danae Boronat en aquest llibre i, en principi, no consta cap denúncia o cap intervenció judicial. Ara bé, de confirmar-se aquestes acusacions, es tractaria d’un cas molt greu que demostraria, una vegada més, les desigualtats entre homes i dones també en el món de l’esport i en el món del futbol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa