r
La reunió entre l’hoquei terrassenc i representants polítics | HOCKEY PER TERRASSA

Amb l’objectiu de donar a conèixer a les forces polítiques de Terrassa la realitat del hockey i el seu impacte positiu a la ciutat, així com també les seves necessitats, va tenir lloc ahir una trobada inèdita entre els representants de clubs i entitats vinculades a aquest esport i els partits polítics terrassencs. Durant la sessió, celebrada a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa, es va posar de manifest el paper del hockey com a vector estratègic de ciutat que precisa d’acords i suport de ciutat. Així mateix, es va fer palès el compromís polític unànime de treballar per fer realitat les dues aspiracions més immediates: la Casa del Hockey i el Mundial de Hockey 2022.

A la trobada hi van assisitir representants dels quatre clubs de la ciutat: Atlètic Terrassa, Club Egara, CD Terrassa, Línia 22 i de les entitats Hockey per Terrassa, Federació Catalana de Hockey i Hockey Plus. Per part dels partits hi van ser representats PSC, ERC, PdCat, TEC, Tot per Terrassa, PP i Cs. Francesc Salvatella, president de hockey per Terrassa, va manifestar la satisfacció de l’entitat per aquesta trobada inèdita i per «la participació activa dels partits que hi van assistir. Només he de lamentar l’absència de la CUP».

Després de les paraules de benvinguda de l’amfitrió, Josep Maria Biosca, president de l’Atlètic Terrassa, els diferents representants de les entitats esportives van posar de manifest l’enorme pes del hockey per a la vida esportiva, social, econòmica i cultural de la ciutat. Amb xifres contundents es va fer palès que el hockey és el primer esport federat de Terrassa, que agrupa gent de diversa procedència, que és un model de paritat -un 45% de dones- i que és l’esport que ha donat més olímpics i títols nacionals i internacionals a la ciutat.

Així mateix es va incidir en la transcendència de l’òrbita esportiva d’aquest esport que esdevé també un element catalitzador de la formació en valors a través de les seves escoles esportives i de les diferents activitats solidàries que promou. En aquesta línia s’inclou la participació dels clubs en els centres educatius de la ciutat, el Torneig de Hockey Solidari, la lliga BBVA Hockey Plus i el gran nombre de voluntaris que participen de manera altruista en els esdeveniments organitzats pels clubs com la darrera edició de l’Exin Masters World Cup.

Pacte de ciutat pel hockey

Després d’evidenciar el paper del hockey com a un dels elements identificadors de la marca de ciutat, aspecte que també posa en relleu el Pla Estratègic de Terrassa, des del hockey terrassenc es va demanar a les forces polítiques la seva participació en un Pacte de ciutat pel hockey. L’objectiu d’aquest acord és impulsar estratègies conjuntes entre la ciutat i el hockey local amb quatre peticions molt concretes: el suport a esdeveniments com el Mundial 2022, l’augment substancial de les subvencions, la Casa Museu del Hockey i la creació d’un programa turístic vinculat al hockey.

x
Trobada bilateral entre els grups municipals i representants de l’hoquei terrassenc | HOCKEY PER TERRASSA

!--akiadsense-->

En les seves intervencions els representants dels partits van valorar molt positivament la trobada, van reconèixer unànimement la realitat del gran pes del hockey a Terrassa i van expressar la seva voluntat de sumar-se al Pacte. En aquest sentit es va expressar l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, que va assenyalar que «aquesta és una feina impagable i així ho manifestem sempre que podem, malgrat que, com a administració, no sempre podem disposar dels recursos que voldríem».

En línies generals es va acceptar el compromís de concretar el suport en accions concretes com la inclusió del hockey en els seus programes polítics. Per a Francesc Salvatella «hi va haver un suport unànime al hockey i els partits van expresar la seva posició de manera molt clara, fet que és d’agrair en moments com l’actual, i amb el compromís, a més de plasmar-ho en el seus propis programes electorals, el que seria sens dubte una novetat important en el canvi de relacions entre el món polític i el hockey terrassenc».

El Mundial i la Casa del Hockey

Pel que fa a la candidatura de Terrassa al Mundial de Hockey 2022, tant els partits com l’ajuntament van refermar la seva intenció de tirar-la endavant, amb certes reticències a causa del delicat moment polític i de la incertesa de la participació d’altres administracions. La candidatura ja està presentada i la Federació Internacional de Hockey comunicarà el nom de la seu guanyadora el pròxim 14 de juny. «Des de Hockey per Terrassa creiem que es van donar tant pels polítics com pels representants del hockey, arguments més que suficients que Terrassa ha de ser candidata a organitzar el Mundial. Per tant, mantenim la candidatura amb totes les conseqüències», apunta Francesc Salvatella.

Així mateix, la creació de Casa del Hockey va obtenir el suport unànime per part de tots els partits. «Per tant, creiem que no cal esperar esdeveniments polítics com ara les eleccions per començar a fer-la realitat», conclou el president de Hockey per Terrassa. «És un projecte que, com es va dir, és del hockey però és també de ciutat».

Nou comentari