Autoritats i impulsors de l'Excellence Cup en l'acte de presentació a Terrassa

Autoritats i impulsors de l’Excellence Cup en l’acte de presentació a Terrassa | Lluïsa Tarrida

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; acompanyat del representant territorial de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Pere Vilà; i dels impulsors i codirectors del projecte EXCELLENCE CUP, Xavier Urbano i Sergi Pérez; han presentat aquest dijous una nova competició de Futbol 8 formada per esportistes amb capacitats diverses. L’alcalde ha ressaltat que es tracta “d’un projecte innovador que es durà per primer cop a Terrassa” i que combina “a la perfecció amb les prioritats d’aquest Ajuntament: la inclusió de les persones amb capacitats diverses en la nostra societat, també a través de l’esport”. Ballart ha manifestat que serà una bona oportunitat per demostrar que la col·laboració entre entitats socials i esportives “ens beneficia a tots”. I és que la característica és que els equips estan formats de la unió d’un club de futbol i una entitat social.

L’Excellence Cup és un projecte iniciat ara fa dos anys motivats pels valors que vam descobrir en els partits futbol i futbol sala protagonitzats per persones amb discapacitat”, ha explicat Urbano, que ha volgut destacar la tria de Terrassa com a ciutat per acollir aquesta iniciativa per les seves arrels egarenques. “Soc nascut i visc a Terrassa, i aquesta ciutat destaca per ser integradora i acollidora, a més de ser la tercera més gran de Catalunya, tot plegat, la feia ideal per acollir aquesta competició”.

El primer objectiu que s’havien imposat els dos codirectors va ser la creació d’equips amb persones amb capacitats diverses que formessin part d’una estructura d’un club de futbol. És a dir, que aquests equips s’integressin com qualsevol altre dins del club. Així ha estat i és amb la dotzena de conjunts que participaran a l’Excellence CUP el pròxim mes de gener. Urbano explica que el segon objectiu, ja més a mitjà i llarg termini, serà aconseguir que els equips “excellence” estiguin federats, “i que sigui la Federació Catalana qui reguli i empari una competició regular”. Per això, però, caldrà esperar a la modificació d’un article de la Llei de l’Esport que ho impedeix.

Per la seva banda, Vilà ha destacat la tasca feta “des de la convicció” per part de l’Ajuntament de Terrassa en l’àmbit esportiu i l’esforç i treball que s’està realitzant per fer de Terrassa una ciutat de referència. Així mateix, ha volgut ressaltar que amb l’Excellence Cup serà la primera competició sota un paraigües federatiu en l’àmbit català que inclogui esportistes amb capacitats diverses i s’ha mostrat convençut que el projecte té un llarg recorregut gràcies a l’entesa entre clubs, entitats socials i administracions.

Quatre jornades esportives

La competició s’iniciarà el proper 4 de gener, en una jornada que acollirà l’Estadi Olímpic de Terrassa i que durarà fins a la tarda. Sergi Pérez ha explicat que els protagonistes seran un total dotze clubs de futbol de la ciutat i altres punts de la comarca, com també vinguts del Baix Llobregat o el Vallès Oriental. La competició estarà dividida en quatre fases. La segona tindrà lloc el mes de febrer al camp municipal de Ca n’Anglada, mentre que la tercera i quarta, encara pendents de confirmar data i lloc, també es faran a Terrassa els mesos d’abril i juliol.

Així hi haurà tres grups de 4 equips mixtos, en una competició de “tots contra tots”. Per a poder-hi participar els equips han d’estar integrats per esportistes majors de 16 anys amb discapacitat intel·lectual o de salut mental amb acreditació del 33%. La classificació tindrà en compte els punts per partits guanyats i els punts aconseguits per “joc net” En aquest sentit, s’entén ‘joc net’ per jugar de forma solidària i no agressiva amb els companys i respectant les regles essencials del futbol. Pérez ha avançat que hi haurà premis per a tothom. Els impulsors de la Excellence CUP esperen que sigui tot un èxit i que de cara als propers anys es puguin ampliar el nombre d’equips participants i, a la llarga, acabi sent una lliga regular.

Els equips participants estan formats per una entitat social i un club esportiu i són:

Terrassa FC amb Fupar

CP San Cristóbal amb Taina

UFB Jabac Terrassa amb L’Heura

CF Maurina Egara amb Prodis

CD Parellada amb CST

UD San Lorenzo

CF Montmeló amb Grupdem

Penya Blaugrana Sant Cugat amb Jeroni de Moragas

Cerdanyola del Vallès amb Catalònia

FE Grama amb Fundació Intinerarium

UE Cornellà amb Insercor

(i un dotzè equip encara per confirmar)

Nou comentari