MónTerrassa
L’esport català recorre les restriccions del Govern

El sector de l’esport torna a dir “prou”. I ho seguirà fent fins que les decisions del Govern de la Generalitat de Catalunya deixin d’escanyar-lo. Aquest dilluns, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gestiona (Gestors d’instal·lacions públiques de Catalunya, el Coplefc (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i l’Esport de Catalunya), el clúster de l’esport INDESCAT, la Federació Catalana de Natació, l’Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la suspensió de l’activitat esportiva i el tancament d’instal·lacions decretats com a mesures per contenir la pandèmia del coronavirus.

El recurs destaca que “el tancament de les instal·lacions i equipaments esportius infligeix als seus operadors uns danys econòmics que, en molts casos, els abocaran a la insolvència, tancament definitiu i pèrdua de llocs de treball”. I que “el tancament total de les instal·lacions i equipaments esportius que resulta de la resolució recorreguda afecta també negativament la salut dels usuaris i, per tant, a l’interès general”. A més afegeix que el Congrés dels Diputats va declarar el passat 15 d’octubre l’esport com a activitat d’interès general”.

Si el que es persegueix és la contenció del virus, les mesures són desproporcionades i contradictòries. Els informes de les autoritats palesen que l’esport és un aliat per prevenir el coronavirus per diverses raons. En primer lloc, les persones que fan exercici pateixen menys les conseqüències del coronavirus. A més, s’ha demostrat que les activitats esportives només suposen un 0,28% dels brots. Els protocols s’estaven aplicant de forma exitosa, servien de tallafoc. Ara, la gent continua fent esport, però el fa de forma desendreçada. Només cal veure els espais públics, la Barceloneta… totes les activitats esportives que fins ara es feien de forma protocol·litzada, ara es fan de forma lliure. Sense traçabilitat ni rigor”, ha declarat Gerard Esteva, president de la UFEC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa