MónTerrassa
Kern Pharma presenta a Terrassa el salt al ciclisme professional
  • CA
Presentació de l'equip de ciclisme de Kern Pharma
Presentació de l’equip de ciclisme de Kern Pharma | Photo Gómez Sport

!--akiadsense-->

Les instal·lacions de Kern Pharma a Terrassa han acollit aquest dimecres 15 de gener la presentació de l’Equip Kern Pharma, nou equip ciclista que debutarà en el professionalisme aquesta temporada 2020 enquadrat en la categoria UCI Continental. Es tracta d’un projecte esportiu a llarg termini que té davant si tota una història per escriure en l’elit del ciclisme.

L’Equip Kern Pharma neix a partir de l’Associació Esportiva Galibier, club responsable de l’històric Equip Lizarte, la formació sub23 artífex de ciclistes de fama mundial com el vigent campió del Giro d’Itàlia, Richard Carapaz, o el guanyador de la París-Niça 2018, Marc Soler. El patrocini de Kern Pharma, Globalia, Giant o Etxeondo permetrà a l’esquadra situada a Orkoien (Navarra) donar sortida als seus talents en la màxima categoria. En el pla tècnic, Manolo Azcona és el president de la AD Galibier; Juanjo Oroz exerceix com Team Manager de l’Equip Kern Pharma; i Pablo Urtasun és el seu director esportiu.

Durant la presentació, a la qual han assistit a més de patrocinadors i mitjans de comunicació, emprats de la companyia, Raúl Díaz-Varela, president de Kern Pharma, ha volgut destacar els valors compartits entre el laboratori i aquest nou projecte “compartim el treball en equip, compromís, sacrifici i sabem que l’èxit només està davant del treball en el diccionari. Com qualsevol equip sabem que si treballem de manera coordinada i pensant en un objectiu comú, aconseguirem els objectius que ens marquem”.

Per part seva, Juanjo Oroz, Team Manager de l’Equip Kern Pharma, comenta que “comptar amb Kern Pharma ens permetrà desenvolupar la nostra labor de formació en l’àmbit professional. Teníem moltes ganes de crear un equip que permetés al nostre projecte i a les persones que l’integren continuar creixent en categories superiors”. La joventut és la nota dominant d’aquesta primera plantilla de l’Equip Kern Pharma. Només un dels catorze corredors és major de 24 anys: el navarrès Enrique Sanz, procedent d’Euskadi-Murias i que, amb 30 anys d’edat i nou temporades d’experiència en l’elit, està cridat a exercir de cap de files. Sanz es va formar en l’Equip Lizarte, igual que altres dos ciclistes professionals que tornen al si de l’Associació Esportiva Galibier: el també navarrès Urko Berrade, des d’Euskadi-Murias, i Jaime Castrillo, des de Movistar Team.

Enrique Sanz mostra la Giant TCR Advanced SL amb què correran aquesta temporada
Enrique Sanz mostra la Giant TCR Advanced SL amb què correran aquesta temporada | Kern Pharma

!--akiadsense-->

Vuit talents ascendeixen directament de l’Equip Lizarte: els catalans Roger Adrià, Kiko Galván i Martí Márquez; el navarrès Sergio Araiz; el gallec Martín Bouzas; el castellonenc Iván Moreno; i el vitorià Ibon Ruiz. Completen la primera plantilla de l’Equip Kern Pharma tres fitxatges més: el basc Jon Agirre, format en Baqué-Ideus-BH; el colombià Daniel Méndez, procedent de AV Viles-Auteco; i el taiwanès Sergio El teu, que arriba des de CCC Development Team.

L’Equip Kern Pharma debutarà en competició a la fi de gener en la Challenge de Mallorca (30/01 – 02/02). Serà el pròleg d’un intens mes de febrer que portarà al nou equip ciclista professional espanyol a la Volta a la Comunitat Valenciana (05-09/02), la Volta Ciclista a la Regió de Múrcia (14-15/02), la Clàssica d’Almeria (16/02) i la Volta a Andalusia – Ruta del Sol (19-23/02). El calendari francès serà un vedat habitual per als ciclistes dirigits per Juanjo Oroz i Pablo Urtasun, els qui s’estrenaran en carreteres gal·les en el Gran Premi Cycliste la Marseillaise (02/02) i la Étoile de Bessèges (05-09/02).

Presentació de l'equip de Kern Pharma
Presentació de l’equip de Kern Pharma | Photo Gómez Sport

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa