El júnior rosa de la JE Terrassa es proclama Campió de Catalunya
Les jugadores del júnior rosa | JET

!--akiadsense-->

L’equip Júnior Rosa de la JE Terrassa, el Jet Metodo Wits, es va proclamar de forma brillant aquest cap de setmana campió de Catalunya de la categoria Junior Interterritorial després de realitzar una brillant final a quatre a la localitat de L’Escala.

La semifinal de dissabte enfrontava a las egarenques davant d’un equip de segon any, el CB Prat, que venia d’eliminar al potent Unigirona. Les jugadores blaves van sortir molt fortes al partit i ràpidament es van posar 6-0 al marcador. El Prat va reaccionar i es va apropar però la Jet amb un joc més consistent on vàries jugadores anotaven mantenia diferències al marcador de 5 punts a la fi d’aquest període. El Prat no es va arronsar i de la mà de la seva capitana García aconseguia capgirar el partit i posar-se tres punts per sobre al marcador. Un temps mort i una reacció final van fer que la Jet anés al descans 1 punt per sobre i amb tot per jugar. El descans li va venir molt bé a les noies d’Israel Esteve, i a la represa van tornar a ajustar la defensa i a atacar amb mes criteri, aconseguint avantatges de fins a 11 punts. La tònica va seguir a l’últim quart i la JET va ampliar la diferència d’entre 11 i 15 punts, que li van donar el pas a l’anhelada final.

Victòria davant la Penya

Al dia següent esperava la Penya, que shavia desfet del Sama Vilanova. Es dona la circumstància que la Penya i la JET han competit al mateix grup durant l’any posant de manifest que aquest era el grup més potent dels quatre. Les egarenques arribaven a la final amb el handicap que els únics dos partits que ha perdut durant l’any ho havia fet davant les de Badalona, i de forma clara.

El partit va començar amb un triple de la penya que semblava que sortia a per totes. Va ésser un miratge. La Jet va reaccionar ràpidament i amb un parcial de 8-0 i liderades per Musach i Comas es va posar al capdavant del partit. No obstant, les de Badalona es recuperaven i només Laia Guardia resistia i anotava amb certa facilitat a una Jet que semblava que li tremolaven les cames. Un triple final d’Abizanda donava avantatge d’un punt al marcador al descans i deixava tot per decidir.

El descans va servir per temperar ànims i tornar a prendre consciència de las coses que s’havien de fer per emportar-se la final. Així, les noies d’Israel Esteve van sortir de nou “enxufades” en defensa. El quart va acabar amb un triple d’Abizanda que deixava 7 punts per sobre a les de Terrassa. L’últim quart va ésser fantàstic amb un intercanvi constant de cistelles, però amb les blaves aguantant la diferència i els atacs de les de Badalona. La Penya amb un parcial de 5-0 es van apropar perillosament a 4 punts a un minut i mig. Musach, Guardia i Canudo i una excel·lent defensa de tot l’equip van tornar les coses a lloc, i van sentenciar la final davant de una afició entregada i amb una explosió de alegria. Campiones de Catalunya i retorn a una preferent que l’altre Junior del club no havia aconseguit mantenir.