Jan Margarit bat el rècord de la Vertical Cabanera

El Club d’Esquí Pobla de Segur va organitzar el passat dissabte 15 de juliol, la vuitena edició de la Vertical Cabanera, informa Matadepera.cat. La prova forma part del nou circuit internacional creat per la International Skyrunning Federation, el “Vertical Kilometer World Circuit”, que decidirà els millors corredors verticals del món. La cursa va sortir des del poble de Capdella i ràpidament es va enfilar cap al Montsent de Pallars (2.883 metres), punt culminant de la vertical. En total, 1.463 metres de desnivell positiu en només 5,2 quilòmetres.

I com gairebé no pot ser de cap altra manera, el jove corredor matadeperenc Jan Margarit (de l’AE Mountain Runners del Berguedà), es va proclamar campió de la Vertical Cabanera, batent el rècord que fins ara ostentava Marc Solà des del 2012, quan va parar el cronòmetre en 1h 2′ 12″, mentre que el matadeperenc ho va fer amb només 58 minuts i escaig.