MónTerrassa
Victòria in extremis d’Espanya, i a quarts
  • CA

La selecció espanyola aconsegueix una treballada victòria davant l’Índia en el partit de “crossover” que s’ha jugat diumenge 10 de juliol a les 21.30 de la nit a l’Estadi Olímpic de Terrassa en el Mundial Femení d’hoquei. Un gol de la jugadora del RC Polo, Marta Segú, després d’un elaborat contraatac, ha donat el passi a la següent fase de ‘knock-out’. Dimecres 13, també a les 21.30, les ‘Red Stick’ s’enfronten a Austràlia per accedir a les semifinals de la Copa del Món.

Després d’un dia calorós (33 graus de màxima) i amb el cel clar, la nit es presentava ideal per la pràctica de l’hoquei. L’Estadi, com és habitual, s’ha omplert amb comptagotes per rebre Espanya i l’Índia en l’últim partit dels ‘crossover’ per aconseguir una plaça a quarts de final. La crida de la Federació Espanyola ha omplert els seients de samarretes de la selecció i dels clubs catalans.

Si un menor de catorze anys venia amb la camiseta de la selecció o del seu club podia entrar gratuïtament acompanyat d’un adult amb entrada i prèvia inscripció. Es buscava omplir l’estadi de color per animar a la selecció espanyola en la seva ‘gesta’ de classificar-se pels quarts i seguir a la cerca de les medalles. Finalment, més de 5.000 aficionats, entre elles les seleccions inferiors femenines sub16 i sub 18 que juguen el 8 nacions de l’11 al 17 de juliol a Terrassa, han registrat la segona millor entrada de la competició a Terrassa. 6.600 aficionats van veure el partit entre les ‘Red Stick’ i ‘Las Leonas’.

Abans dels himnes i de l’inici de les hostilitats entre les dues seleccions s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Ramón Gallego, pare del director executiu de la Copa del Món, Óscar Gallego.

Fluix inici de les espanyoles

Espanya ha sortit adormida al camp. Índia amb una forta pressió sobre els pivots ha marcat el ritme del partit en els minuts inicials. Tot i que les jugadores espanyoles s’han aproximat primeres a l’àrea, la selecció asiàtica dominaria la pilota. Ha posat setge a la zona defensiva de les ‘Red Stick’, però no han xutat..

Índia, més concentrada i amb les idees més clares, ha recuperat la pilota en una de les pressions i ha provocat el primer penal córner. Una mala execució ha possibilitat un contraatac ràpid de Sara Barrios, jugadora del Club de Campo, que la santanderina Bea Pérez no ha pogut enviar a la porteria.

Marta Segú treia un penal córner després que la defensora asiàtica no mantingués les distàncies en una falta al borde de l’àrea. Les espanyoles han disposat d’un doble penal, però la defensa ha llegit bé les jugades i les ha aturat. En la pressa per sacar i muntar una contra, Lucía Jiménez, que ha guanyat la Lliga espanyola aquesta temporada amb el SPV Complutense, ha interceptat un passi i ha entrat a l’àrea, tanmateix, el seu xut ha sortit molt per sobre la porteria.

Georgina Oliva (‘Gigi’ en el món de l’hoquei) ha tingut una última ocasió amb un xut que sortia desviat a la dreta de l’escaire. Amb aquesta jugada acabava el primer quart, amb un inici molt potent de l’Índia i un final amb ocasions clares per les jugadores d’Adrian Lock.

Segueix la igualtat en el joc

Els dos equips han buscat el control del partit sense aconseguir-lo. Han pressionat molt la sortida dels seus rivals el què ha propiciat contraatacs dels dos equips. Gigi Oliva ha sortit ràpidament després d’una falta amb una passada que creuaria mig camp. Belén Iglesias rebia la pilota i en combinació amb Bea Pérez ha arribat a l’àrea provocant un nou penal córner. Als 23 minuts de partit i Espanya ha disposat d’una triple ocasió: xut directe de Xantal Giné que atura la portera amb el peu, xut de nou de revés de la jugadora del Polo que la portera treu amb la mà esquerra i una última ocasió per Maialen García que envia la pilota al lateral de la porteria.

Tot i buscar el control de la pilota, el perill ha vingut quan els equips corrien amb espai. A falta de sis minuts per la mitja part, les jugadores asiàtiques han xutat des del costat de l’àrea i tirarien un penal córner. La portera canària Melanie Garcia l’ha aturat. Índia ha pressionat els últims minuts del segon quart, per sort pels interessos de la selecció espanyola s’ha arribat a la mitja part amb empat a zero.

Espanya surt més agressiva a la represa

Les ‘Red Stick’ han sortit més combatives i s’han apropat a l’àrea de les asiàtiques amb molt més perill. Lucía Jiménez amb xuts de revés, i Gigi amb una incursió per la banda dreta han creat les primeres jugades de perill de la segona part. La pressió de les jugadores d’Adrian Lock els ha fet robar pilotes i aconseguir ocasions de gol.

En una d’aquestes ocasions, Lucía Jiémenez ha trobat a Marta Segú per continuar la jugada, però l’aragonesa del Club de Campo, Begoña García, no l’ha aprofitat. A la següent jugada el perill arribaria a la porteria espanyola amb un penal córner que la defensa ha aturat. Espanya ha treballat molt defensivament per aturar les hàbils jugadores índies. Ha recuperat la possessió de la pilota i ha creat més perill en el quart de la represa, però no s’ha concretat en gol.

Les ‘Red Stick’ amb les idees clares

Espanya ha buscat el gol des de l’inici. Primera jugada, primer atac i ocasió de gol per Sara Barrios, MVP de l’últim partit contra Corea. Sense angle ha xutat de revés directament a fora. Índia ha respost immediatament amb un xut que la defensa bloquejaria.

Com en el tercer quart, Lucía Jiménez (Lulu) i Gigi Oliva ha estat les jugadores més perilloses de les ‘Red Stick’. La tècnica de Lulu l’ha permès trencar la defensa per l’esquerra i xutar a porteria, però la guardameta l’ha aturat. Gigi ha disposat de dues ocasions. En la primera, la seva centrada l’ha rematat Bea Pérez, però el xut de la terrassenca l’ha fet amb la part rodona de l’stick i s’ha anul·lat per falta. En la següent jugada Gigi ha entrat pel mig després de desfer-se d’un parell de jugadores asiàtiques, no obstant, la defensa ha blocat el xut i l’ha desviat enlaire, fent arribar la pilota a la grada nord.

D’una arribada de l’Índia a l’àrea espanyola ha vingut el gol que definiria el matx. Gigi, MVP del partit, ha interceptat una centrada a l’àrea de l’atac asiàtic i l’ha passat per l’aire cap a la banda dreta per Begoña Garcia. La jugadora saragossana l’ha enviat en profunditat a Marta Segú que ha connectat amb Clara Ycart. L’exjugadora del CD Terrassa ha trencat la defensa asiàtica i ha fet la passada de la mort, el rebuig de la portera l’ha aprofitat la jugadora terrassenca del RC Polo Marta Segú per rematar la pilota a l’aire i aconseguir l’únic gol del partit en el minut 57, a tres del final.

En els últims minuts les ‘Red Sticks han treballat de valent. A 2 minuts del final, una targeta groga per Begoña García, i a un minut pel final una de verda per la golejadora Marta Segú han deixat l’equip hispànic amb dues jugadores menys. L’equip ha gestionat els últims minuts bé i no ha donat opció a Índia a apropar-se a la porteria. Alegria i eufòria a les files de les ‘Red Stick’ al finalitzar el partit i la classificació per quarts de final.

Amb aquest resultat ja tenim definits els quarts de finals del Mundial. Els primers a jugar són Nova Zelanda i Alemanya, dimarts 12 de juliol a les 17h de la tarda a l’Estadi Wagener d’Amstelveen. També a Amsterdam juguen els Països Baixos, un dels amfitrions de la competició contra les ‘Panteres Vermelles’, Bèlgica, a les 19’30. Ja a l’Estadi Olímpic de Terrassa, el 13 de juliol juguen els quarts de final, ‘Las Leonas’ contra Anglaterra, i Espanya contra Austràlia.
—–
FITXA TÈCNICA
Resultat
Espanya 1 – 0 Índia
Gols: 1-0 (57’) Marta Segú
Targetes: Maialen García (6’) Verda; Begoña García (58’) Groga; Marta Segú (59’) Verda.
Alineació
Espanya
Inicial: Laura Barrios (2), Sara Barrios (4), Lucía Jiménez (8), María López (9), Belén Iglésias (10), Candela Mejías (16), Xantal Giné (20), Beatriz Pérez (21), Georgina Oliva (C, 23), Alejandra Torres-Quevedo (24), Melanie García (P, 29).
Banqueta: Marta Segú (11), Constanza Amundson (13), Maialen García (15), Clara Ycart (17), Begoña García (19), Laia Vidosa (22), Jana Martínez (P, 32).
Entrenador: Adrian Lock.

Índia
Inicial: Kaur Navjot (1), Kaur Gurjit (2), Ekka Deep Grace (3), Savita (C, P, 11), Katariya Vandana (16), Udita (18), Lalremsiami (20), Kaur Navneet (25), Pukhrambam Sushila Chanu (27), Tete Salima (30), Neha (32).
Banqueta: Monika (4), Sonika (5), Devi Sharmila (7), Pradhan Nikki (8), Nisha (15), Kharibam Bichu Devi (P, 17), Jyoti (24).

Entrenador: Janneke Schopman
Àrbitres: Amber Church (Nova Zelanda) i Sarah Wilson (Escòcia).
Estadi: Estadi Olímpic de Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa