Els Redsticks diuen adéu a la Copa del Món

Espanya, amb nou terrassencs a les seves files, ha caigut eliminada als quarts de final de la Copa del Món de l’Índia. El combinat espanyol ha perdut 3 a 4 davant d’Austràlia, selecció que ocupa actualment el número u en el rànquing FIH. Tanmateix, l’actuació dels deixebles de Max Caldas han demostrat que hi havia raons per creure en ells, ja que han competit de tu a tu davant dels poderosos kookaburra. Tenint opcions, fins i tot, de guanyar-los. Aquest cop no ha pogut ser, però els Redsticks miren el futur amb optimisme.

El partit començava amb una pressió altíssima d’Austràlia i amb alta possessió de la pilota. L’ordenada defensa espanyola frenava les escomeses, també sobrevivia a un penal córner al minut 4. A partir de la segona meitat del primer quart, els Redsticks han aconseguit revertir la tendència i jugar més a camp rival, allargant possessions i entrant ja a la línia de 22. A falta de dos minuts, nou penal córner per als australians que Adrián Rafi ha pogut parar amb solvència. I a la contra, el terrassenc Pere Amat ha gaudit d’una perillosa ocasió de gol que ha estat evitada per Charter. Just abans d’acabar el quart, cinc segons pel xiulet, tercera actuació de mèrit del porter espanyol.

En el segon quart, els de Max Caldas continuaven competint i amb bones sensacions. Això es traslladava amb un golàs de Xavi Gispert. El jugador de l’Egara desbordava el rival en una acció molt ràpida i amb un fort revés creuat que perforava la porteria australiana. Minut 20. Reaccionaven els australians intentant arribar a l’àrea espanyola. Tanmateix, un contracop deixava Marc Recasens davant del porter i el batia per posar el 2 a 0 a l’electrònic. Un marcador somiat que podria haver-se ampliat si Lacalle hagués pogut punxar la pilota amb el porter ja batut. Però de l’hipotètic 3 a 0 es passava el 2 a 1 amb gol de Ogilvie. Restaven quatre segons de la primera meitat.

Partit Espanya contra Austràlia a la FIH Odisha Hockey Men’s World Cup 2023 | WorldSportPics – Frank Uijlenbroek

Un penal stroke que hauria suposat l’empat

Tampoc ha estat millor l’inici de la segona meitat, ja que Aran Zalewski posava l’empat al marcador només començar. I un minut després, un penal córner era convertit per Wayward i posava per primer cop en avantatge els aussie. Maleïts dos minuts que capgiraven el marcador. Això ha estat un gerro d’aigua freda per als espanyols que no han reaccionat fins ja al final del tercer quart. Un parell de penals córners posaven la por al cos dels australians. I a quatre minuts del descans, Marc Miralles posava per fi l’empat a 3.

En l’últim quart, Espanya sortia a buscar l’empat, sense descuidar la defensa i evitant els contracops rivals. A prop ho ha tingut Álvaro Iglesias d’aconseguir-ho i, encara que s’ha estirat amb decisió, no ha aconseguit contactar amb la pilota davant del porter australià. Quedaven cinc minuts i l’àrbitre ha mostrat la targeta verda a Lachlan Sharp. La superioritat numèrica l’aprofitaven els vermells, provocant Quique González un penal stroke. Malauradament, Charter encertava la direcció de Marc Miralles i impedia l’empat. En els darrers minuts no s’ha pogut fer més.