MónTerrassa
Emoció, alegria i il·lusió en el retorn de l’hoquei a l’Estadi Olímpic
  • CA

L’Estadi Olímpic de Terrassa ha viscut una nit d’alegria i emoció amb el partit inaugural de la Copa del Món femenina d’hoquei herba. Unes 2.500 persones aproximadament, la majoria seguidors de la selecció espanyola, han assistit a la cita amb il·lusió per viure el retorn de l’hoquei a l’estadi 30 anys després dels Jocs Olímpics de Barcelona. L’eufòria encara ha estat més gran amb el resultat final: La victòria de les red sticks contra la selecció canadenca per 4 a 1.

Als voltants de l’Estadi Olímpic ja s’hi respirava ambient hores abans del partit. Cap a dos quarts de vuit del vespre s’han pogut escoltar proves de so d’algunes cançons i els himnes de les seleccions pels altaveus del recinte, així com pels altaveus de la Fan Zone a la plaça de Can Roca. Banderes de color lila s’alcen als pals de les afores de l’Estadi amb el nom del país guanyador de cada edició, des del 1974 fins al 2018, i un cartell de grans dimensions situat a la cantonada de carrer dels Voluntaris recorda en anglès que “en aquest estadi s’escriuen llegendes”. 

Victòria de la selecció espanyola contra el Canadà en el primer partit del Mundial d’hoquei a Terrassa | Cristóbal Castro

Minuts abans de l’inici, el grup de batucada So-m Maurina animava als aficionats que caminaven pels carrers tallats del voltant del recinte i que feien cua per entrar. El públic majoritari eren grups familiars amb infants, però també s’hi veien adults i algun grup d’amics joves. El mateix grup de batucada ha estat l’encarregat d’aixecar els assistents de la cadira durant la mitja part del partit acompanyats de la Lyla, la mascota del Mundial.

Victòria de la selecció espanyola contra el Canadà en el primer partit del Mundial d’hoquei a Terrassa | Cristóbal Castro

“És molt emocionant” que l’hoquei torni a Terrassa

“En tenim moltes ganes, perquè venim amb els fills, que també juguen a hoquei”, explicava Laura Grullera, qui ha vingut des de Madrid amb els seus fills petits perquè gaudeixin d’un Mundial del seu esport preferit en directe. Exposa que “és molt emocionant” que el hoquei torni a Terrassa i encaren el certamen amb “molta il·lusió i molta energia”. Per la seva banda, Paula Cadenas, una nena aficionada que ve de Sant Cugat amb la cara pintada amb la bandera d’Espanya, afirma que està “molt contenta” de tenir un Mundial tan a prop de casa seva. 

Victòria de la selecció espanyola contra el Canadà en el primer partit del Mundial d’hoquei a Terrassa | Cristóbal Castro

Les bandes laterals de l’estadi s’han omplert amb força afluència de públic, mentre que la part nord estava pràcticament buida. Nombroses banderes d’Espanya -juntament amb alguna del Canadà- han començat a onejar entre els milers d’aficionats quan ha iniciat el partit, mentre de fons sonava un ‘remix’ de la banda sonora de la pel·lícula Pirates del Carib. Els més petits s’han entregat de valent i no han parat d’animar a la selecció espanyola durant el primer i el segon temps. A més, han cridat d’eufòria amb tots els quatre gols de les red sticks.

Un final feliç per al primer partit del Mundial d’hoquei

L’entrega ha estat la mateixa durant la tercera i la quarta part. A més a més, des de l’organització llençaven samarretes del Mundial a la grada, un ‘plus’ que ha animat encara més als assistents. Tot i el gol del Canadà a les portes del final del partit, l’afició ha seguit amb el cap ben alt. Amb crits de suport a la grada d’“Espanya, Espanya!”, la selecció estatal s’ha plantat al final amb un 4 a 1, un final feliç pels més menuts que s’hi han deixat la veu.

Victòria de la selecció espanyola contra el Canadà en el primer partit del Mundial d’hoquei a Terrassa | Cristóbal Castro

Els assistents han marxat progressivament de l’Estadi Olímpic amb un somriure a la cara i bones sensacions per la selecció espanyola de cara als propers partits. La festa ha continuat a la Fan Zone, a la plaça de Can Roca, amb el concert del grup Atalaya 00. Ara, l’afició espera poder tornar a veure l’equip en directe al més alt del podi, tal i com ho van fer a les Olimpíades del ’92.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa