MónTerrassa
Adrian Lock: “És un rival perillós i que ens exigirà fer les coses bé”
  • CA

Avui diumenge 10 a les 21.30 la selecció espanyola es juga l’opció d’accedir als quarts de finals contra l’Índia. Les ‘Red Stick quedaven segones de grup després de guanyar al Canadà (4-1) en el partit inaugural, perdre de forma contundent contra Argentina (1-4), i guanyar en un bon partit contra Corea del Sud (4-1).

L’Índia passava tercera del seu grup. Ha empatat dos partits 1-1, contra la Xina i Anglaterra, i ha perdut en un partit de molts gols contra Nova Zelanda (3-4). L’holandesa Janneke Schopman agafaria les regnes de l’equip asiàtic després dels Jocs Olímpics de Tòquio. La selecció d’Àsia del sud va aconseguir la quarta plaça en caure contra Gran Bretanya (4-3) en la lluita per les medalles.

Schopmant formava part de l’equip tècnic, i ha mantingut els bons resultats de la selecció. Tot i quedar terceres a la Copa d’Àsia, han aprofitat a la perfecció la presència a la FIH ProLeague. Guanyarien un dels partits contra els Països Baixos (2-1) i quedarien terceres a la competició.

Continuar vius en la lluita per les medalles

El seleccionador espanyol, Adrian Lock, les descriu com “jugadores amb molta habilitat, i tenen molta capacitat per crear perill, tant de forma individual com en equip”. El mateix entrenador reconeix un dels seus principals perills: “tenen una arrastradora que fa gols”. Després del setè dia de competició s’han marcat 58 gols de penal córner dels 103 totals. Més del 55% dels gols es marquen amb aquesta jugada. La defensa Gurjit Kaur és la principal tiradora de la selecció de l’Índia, i ja va ser nomenada millor jugador del 2021 per la Federació Internacional després d’uns excepcionals Jocs Olímpics.

Després de l’ensopegada contra Argentina, les ‘Red Sticks s’han refet. L’últim partit al grup seria una clara victòria davant Corea del Sud per 4 a 1. L’exjugadora del CD Terrassa, Clara Ycart, té clar que ha estat “una victòria que servirà per agafar confiança de cara a l’encreuament”. El seleccionador espanyol està satisfet amb l’equip: “estem creixent. A cada partit veig un equip més sòlid, millors connexions, més presència al camp i saber el què s’ha de fer”.

La terrassenca Marta Segú té clar que “ens hem de focalitzar en nosaltres”. “Si posem aquest punt d’intensitat, de ritme de bola, aquest plus d’estar connectades i de veure que portem el ritme de partit, podrem fer alguna cosa”. És un partit de ‘knok-out’ per continuar en la lluita per les medalles. Si es perd es passaria a jugar pel novè al setzè lloc. Adrian Lock reconeix que “en la fase eliminatòria dels torneigs hi ha molta igualtat, tenim equips del top 10”.

La resta de partits del Mundial

Irlanda, medalla de plata en el Mundial de 2018 ha caigut a la fase de grups. Japó, campió de la Copa Àsia jugada el gener del 2022 també. Alemanya ha guanyat per la mínima a l’equip sud-africà, i serà rival de Nova Zelanda en els quarts de finals. Bèlgica s’ha desfet amb un contundent 5 a 0 de les xilenes, que participaven per primera vegada en un Mundial. L’equip belga jugarà contra els seus veïns, els Països Baixos.

Avui coneixerem els dos últims equips del quadre. Anglaterra juga contra Corea i a l’espera està la recent campiona de la FIH ProLeague: Argentina. Austràlia espera el seu rival en els quarts de finals del partit entre Espanya i l’Índia que juguen l’últim matx de la jornada, a les 21.30 a l’Estadi Olímpic de Terrassa.

La selecció espanyola es juga el passi a quarts davant l’Índia | RFEH

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa