Molt bon cap de setmana pel Club Gimnàstic Terrassa, que ha quedat en una magnífica cinquena posició de la Liga Iberdrola de gimnàstica artística femenina, a només mig punt de la quarta. El primer equip del club ha viatjat fins a Palma de Mallorca, on s’ha celebrat la segona fase de la Lliga els dies 8, 9 i 10 d’octubre, i ha tornat a casa amb una molt bona sensació i orgull de la seva actuació i resultat. El primer equip havia aconseguit la permanència en primera divisió a la primera fase i afrontava aquesta segona amb l’objectiu de consolidar-se en la categoria.

L’equip terrassenc està format per set gimnastes, i es troba en plena construcció: S’ha presentat amb quatre gimnastes molt joves: Noa Granados, Laura Garcia i Vicky Valeros, de 10 anys, i Noa Gonzalez de 13, juntament amb les consolidades Laura Gamell, Clara Navarro i Claudia Villalba. El Terrassa continua amb una de les seves millors gimnastes, Iris Espigares, encara de baixa, per això ha hagut d’afrontar l’esdeveniment amb gimnastes molt joves que tot just estan aprenent a competir a alt nivell.

Vicky Valeros en l’exercici de barra | Miquel Àngel Gamell

Les tres benjamines de la competició han permès mantenir l’equip a un alt nivell, destacant Vicky Valeros amb una execució en els dos aparells que ha pres part, salt i barra, molt destacada. De la mateixa manera han ressaltat Laura Garcia i Noa Granados, que juntament amb Noa Gonzalez, en una progressió ascendent, permeten al club egarenc afrontar el futur amb optimisme. Pel què fa a Laura Gamell, aporta sempre un alt grau de fiabilitat, amb una bona actuació en barra, terra i assimètriques, i la seva veterania és clau per mantenir l’equilibri de l’equip. Clara Navarro i Claudia Villalba són les que porten el major pes de l’equip en ser alhora les gimnastes de més nivell, competir en els quatre aparells i aportar la qualitat necessària. Villalba ha tingut un ensurt important en assimètriques en caure malament abans de finalitzar l’exercici i patir un esquinç de turmell, el que ha impedit a darrera hora que el Terrassa assolis la quarta posició. Però aquest imprevist no entela la bona actuació de Villalba i Navarro, en una fase de temporada en que encara estan en plena preparació. 

La competició s’ha dividit en dues subdivisions, la primera en la que ha competit el Terrassa amb Osona, Granollers i Salt, i una segona amb els quatre equips que van quedar en les quatre primeres posicions en la primera fase, Egiba, Xelska, Les Moreres i La Salle Gràcia. La classificació final ha estat encapçalada per Egiba, seguides per Xelska i les Moreres al podi, Salt quartes i Terrassa cinquenes.

El primer equip terrassenc a Palma de Mallorca | Miquel Àngel Gamell

La tercera fase de la competició, que encara no tenia designada seu, es durà a terme finalment al pavelló del Bon Aire de Terrassa, després de l’acord arribat amb la Real Federació Espanyola de Gimnàstica aquest mateix cap de setmana. Això constituirà una autèntica fita per al club terrassenc, després dels campionats de Catalunya que ha organitzat aquest mateix any, i esdevindrà l’esdeveniment gimnàstic de més nivell dut a terme a la nostra ciutat.

Així doncs, la cinquena posició assolida a Mallorca permet al Terrassa afrontar la tercera fase amb moltes garanties de mantenir la permanència, que era l’objectiu a principi de competició, així com aspirar a pujar posicions respecte la temporada anterior, i més tenint en compte que competir a casa suposarà un incentiu afegit.

Nou comentari