Lliurament del donatiu de la Mitja Marató a fins solidaris
Lliurament del donatiu de la Mitja Marató a fins solidaris | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

De l’1 al catorze de març, s’ha celebrat, en format virtual, una edició especial de la Mitja Marató Terrassa i la Cursa Santi Centelles, de 5 km, curses organitzades per l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT). Una forma diferent de disputar-se aquestes curses, adaptades a l’actual situació per la qual estem travessant, que ha permès la participació d’atletes de tot arreu, aproximadament 1.100 esportistes han format part d’aquestes curses que han tingut diferents escenaris, dissenyats pels propis participants.

Entre els inscrits/es no només hi havia atletes catalans, sinó que també han participat entre d’altres, andorrans, anglesos, brasilers, del País Basc, Salamanca, València, Madrid. A escala general, entre els participants a les dues curses, un 56% han estat homes i un 44% dones, fet que ha produït que sumant tots els corredors/res de l’esdeveniment, és l’any amb un percentatge més elevat de dones. L’AEMMT considera una resposta molt positiva quant a participació, i especialment, destacar la realització de la prova per part de diferents col·lectius amb diversitat funcional que han cobert la cursa de 5 km. Unes 300 persones entre Triginta, Casa Marquès, Alba, Prodis i Fupar, aquests últims amb 182 atletes, han participat de forma activa, acompanyats per monitors, en aquest format de cursa.

L’objectiu d’aquestes curses, no només ha estat incentivar la pràctica esportiva, que aporta una millor qualitat de vida, i més, en l’actual situació, sinó també destacar la part solidària. En una situació molt complicada socialment i econòmicament, part dels ingressos d’aquestes curses, i amb la important col·laboració de Fundació “la Caixa” i CaixaBank, Creu Roja-Assemblea Terrassa és la destinatària d’aquest xec bancari, per import de 5.000 € que fa entrega Pere Carneado, director de l’àrea de negoci CaixaBank al Vallès Occidental-Terrassa a Marià Gállego, president Creu Roja Terrassa.

Nou comentari