MónTerrassa
Esport i tradició, de la mà en la I Milla Modernista de Terrassa
  • CA

Terrassa acollirà un nou projecte esportiu, cultural i de caràcter local: la I Milla Modernista. Es tracta d’una iniciativa sorgida de la col·laboració de diverses entitats i institucions com el Centre Excursionista de Terrassa, el Consell Esportiu del Vallès Occidental, la Unió Atlètic de Terrassa i l’Ajuntament de Terrassa. Totes elles s’uneixen per donar vida a una cursa d’exhibició en què es vol representar “l’emblemàtica distància atlètica de principis del segle XX: la Milla”.

El dia escollit serà el pròxim 7 de maig, en el marc, com és obvi, de la Fira Modernista de Terrassa 2022. El projecte pretén fomentar i dinamitzar l’esport dins de la Fira, i té un caràcter popular i no competitiu. Perquè, segons expliquen els seus impulsors, l’objectiu és “fer una mirada al passat i representar les curses de l’època modernista, amb les seves vestimentes i l’equipament esportiu que s’utilitzava en les primeres proves atlètiques disputades al nostre territori”. Així, no es tracta de veure qui arriba primer, ni de batre cap rècord de temps, es tracta de passar-s’ho bé -tant corredors com públic- i fer història i patrimoni de ciutat. Es calcula que la majoria de participants podran cloure el recorregut de 1.609 metres en 30 minuts, aproximadament.

La I Milla Modernista tindrà com a punt de sortida i d’arribada el mateix lloc, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC). La inscripció a la cursa -fins al pròxim 6 de maig- té un cost de 3 € per participant, que es destinaran a cobrir les despeses de l’organització i l’assegurança dels participants. I els participants seran premiats amb l’esmorzar un cop acabada la prova. A més, també es durà a terme un sorteig de material esportiu de diferents articles facilitats pels patrocinadors de l’esdeveniment. Les inscripcions es poden fer en línia al formulari clicant aquí, o bé de manera presencial a les seus del Centre Excursionista de Terrassa, el Consell Esportiu del Vallès Occidental i la Unió Atlètica de Terrassa.

Horaris i recorregut

  • 9.15 h: Entrega de dorsals
  • 9.45 h: Inici de la Milla
  • 10.15 h: Esmorzar participants i sorteig materials
  • 11.00 h: Cloenda

Sortida a les 9.45 h s’iniciarà el recorregut Rambla amunt i es farà mitja volta a l’esquerra a l’alçada de carrer Arquimedes. Llavors se seguirà Rambla avall fins al Parc dels Catalans a l’altura de carrer Antoninus Pius on es farà mitja volta i es tornarà Rambla amunt en direcció al mNACTEC per completar els 1609 metres de la distància de la Milla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa