L’Ajuntament de Terrassa torna a impulsar el programa d’activitat física saludable “Mou-te, tu hi guanyes!”, de la mà dels serveis municipals de Salut, Esports i Gent Gran, així com amb la participació de diferents entitats de la ciutat. La tercera edició del “Mou-te” comptarà amb activitats presencials i activitats en línia, que estaran subjectes a modificació en cas que la situació sanitària ho recomani.

El programa, que arrenca aquest mes de març i s’estendrà fins a finals d’any, aglutina activitats a l’aire lliure, gratuïtes, i adaptades a tots els nivells de preparació. Amb aquesta iniciativa es pretén promocionar l’activitat física saludable en l’àmbit comunitari fent especial èmfasi en l’edat adulta i gent gran. Específicament, es vol incidir en aquelles persones que no tenen incorporada en les seves rutines diàries la pràctica regular de l’activitat física, així com en aquelles persones amb riscs de patir problemes cardiovasculars i altres problemes de salut derivats de la falta de mobilitat o que necessiten realitzar exercici físic de forma moderada per prescripció mèdica.

La programació del “Mou-te” 2021, manté les activitats que s’havien fet els darrers dos anys, com els parcs saludables, amb sessions dirigides per especialistes que ensenyen el funcionament dels aparells ubicats a diferents parcs de la ciutat (Distric- te 2, 3, 6 i 7); la iniciació i passejades de marxa nòrdica; i el Qigong, una tècnica d’origen xinès que, a partir d’exercicis, integra el cos i la ment a través de movi- ments, de postures, d’una respiració diafragmàtica i la ment atenta. Després de l’aturada arran de la Covid-19, el “Mou-te” ha reincorporat a la programació anual el BiciRuta, però en aquesta ocasió en un format mapejat, que inclou diferents itineraris temàtics per fer amb bicicleta, amb traçats, punts d’interès i indicadors de circulació, per fer-los de forma individual o amb el grup bombolla.

Es pot consultar el programa al web: www.terrassa.cat/moute

Nou comentari