Aquesta setmana el Club de Rugby dels Carboners de Terrassa i la U.D. Les Fonts estrenem camp de gespa artificial a Les Fonts. Un projecte conjunt que vam iniciar al 2010 per presentar proposta als pressupostos participatius i comptava amb el suport de la Federació Catalana de Rugby que hi posava diners. El projecte no va sortir escollit, però no va morir i des d’aleshores hi hagut diferents episodis (que us estalviaré) però que han acabat fent realitat la construcció del camp de rugby i futbol de Les Fonts.

Fa ara tot just 11 anys, al setembre de 2010, Carboners iniciava la seva primera temporada en competició oficial la 2010-2011 i curiosament ho fèiem al camp vell de la U.D. Les Fonts que fruit de la bona relació ens el va cedir un temps. La historia del rugby i el Club s’ha escrit sola aquests anys, equip femení, escola, victòries i derrotes que ens han fet créixer i millorar fins convertir-nos en un Club conegut i respectat militant a Primera Catalana fins la pandèmia. En paral·lel, la feina subterrània per no rendir-nos i no perdre aquest projecte del camp de Les Fonts. N’Edu Martín-Borregón, en Ferran de la Roza, en Txavu Filgueira, en Miquel Dalmau i jo mateix el vam impulsar i vam estar apunt de fer-lo realitat. Els Presidents, Paco Caballero i de forma molt especial en Celso Pérez van rellançar el projecte buscant alternatives i sumant complicitats i na Marie Teixidor l’actual Presidenta ha mantingut el llegat i tindrà l’honor d’inaugurar-lo.

El que també cal destacar és el paper de l’Ajuntament de Terrassa que ha passat de ser un facilitador administratiu del projecte a ser-ne el gran promotor i això no hagués estat possible sense la complicitat i el suport dels tècnics d’esports especialment d’en Carles Sanchez i responsables de la Regidoria d’Esports i Alcaldes d’aquests darrers anys: Alfredo Vega, Dani Nart, Eva Candela, Jordi Ballart, Miguel Angel Moreno. No voldria deixar passar l’ocasió d’agrair-los a tots ells el seu suport i als germans de la U.D. Les Fonts la seva lleial col·laboració.

El rugby té ara camp per córrer i aquells “bojos” que vam començar aquest camí deixem un llegat que poc ens haguéssim pensat. Era l’objectiu i s’ha complert. Felicitem-nos. Ara toca gaudir del rugby i a les futures generacions del Club els toca fer-lo créixer, millorar el nivell i competir, ara, amb les mateixes condicions que ho fan els grans clubs de Catalunya.

Visca els Carboners!

Eduard González

Soci del Club de Rugby Carboners de Terrassa

Nou comentari