MónTerrassa
El CEF Can Mir denuncia un “tracte indigne” al camp de Poble Nou
  • CA

El Club escola de futbol Can Mir de Rubí ha denunciat el que considera un “tracte indigne” del seu equip de diversitat en la visita al camp municipal de Poble Nou de Terrassa. Aquest dissabte, es va disputar un partit entre l’equip LaFACT de Terrassa i el sènior DF de l’entitat. “El que havia de ser una jornada per gaudir i fer possible el futbol per a tothom es va convertir en un malson pels jugadors i les famílies d’ambdós equips”, lamenten en un comunicat.

Les circumstàncies organitzatives van fer que en el mateix camp i hora coincidissin dos partits, un de l’equip CF Poble Nou 2002 -entitat que gestiona el camp municipal- i l’altre l’anteriorment mencionat. Des de Can Mir lamenten que el tracte va ser “diferencial” i que els dos equips del partit amb diversitat funcional no van tenir accés “a tots els serveis necessaris per fer la pràctica esportiva”. Així, diuen que es va produir una “manca de personal responsable per atendre i donar una acollida mínima als dos equips, el que va generar desorientació i que el partit comencés amb retard”. Es queixen que “se’ns va negar fer ús en condicions d’uns vestidors, el que va obligar als jugadors s’haguessin de canviar després del partit al costat del camp i davant del públic” i que es va tancar els lavabos, el que va provocar moments de tensió.

Així mateix, lamenten que no se’ls va voler deixar el material esportiu bàsic, com banquetes pels suplents. I sobretot denuncien que es va prohibir al segon entrenador de l’equip de Can Mir, que va amb cadira de rodes, que pogués entrar al terreny de joc, perquè “feia malbé la gespa”. Davant aquesta actitud, l’equip va decidir abandonar el camp i no jugar el partit. Les mostres de solidaritat per part de La FACT i l’àrbitre, que va reclamar la presència del responsable del Poble Nou, van permetre finalment que el segon entrenador pogués entrar.

Tot plegat, ha acabat amb una protesta formal per part de l’escola Can Mir pel tracte rebut. “Si no es vol facilitar l’accés a l’esport a aquests jugadors des de la majoria de clubs ordinaris, al menys que es respecti que altres entitats ho facin i puguin tenir accés, insistim, als recursos que son de tots”, subratllen. No només han volgut fer una denúncia pública sinó que també s’han traslladat als fets a FEDAMAR, fundació que organitza la WeLeague7 i es farà arribar la queixa formal a l’Ajuntament de Terrassa. A més, demanen als responsables el CF Poble Nou 2020 que “prenguin les mesures perquè no es reprodueixi una situació com aquesta mai més. Sabem que aquesta entitat en algun moment ha promogut alguna campanya solidària i ens agradaria creure que la situació a obeït a la manca d’organització o la formació de les persones a càrrec”, sentencien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa