MónTerrassa
Dani Olmo, el millor esportista de l’any 2021 a Terrassa
  • CA

El futbolista Dani Olmo ha estat escollit millor esportista de l’any 2021 a Terrassa. La Gala de l’Esport, que ha arribat a la 47a edició, s’ha celebrat aquest divendres, dia 1 d’abril, al Teatre Principal de Terrassa, en un acte que ha estrenat nou format i que ha incorporat nous premis. Coorganitzat per l’Ajuntament de Terrassa i el Diari de Terrassa, a més de lliurar els guardons tradicionals per mèrits i assoliments esportius aconseguits durant l’any, també es reconeixeran les trajectòries esportives a llarg termini.

Entre els vuit candidats que aspiraven a la màxima distinció, el Millor Esportista de l’Any, ha estat Dani Olmo qui se l’ha endut. El futbolista del Leipzig i de la selecció espanyola no ha pogut estar present a la gala. Ha estat la seva mare qui l’ha recollit. “Tots els premis són macos de rebre, però aquest especial, perquè el reconeixement de la seva ciutat, dels terrassencs… Fa 8 anys va marxar de casa, i se’l mereix”, ha reconegut la progenitora. Olmo ha enviat un vídeo en què “ha donat les gràcies. Estic molt content i orgullós. Allà on vaig sempre porto el nom de Terrassa i la ciutat amb mi, i per mi rebre aquest premi és un motiu de felicitat i orgull”.

La mare de Dani Olmo ha recollit el premi a El Millor esportista de Terrassa | Cristóbal Castro

En total, s’han reconegut fins a set categories: Millor esportista, millor entrenador/a; millor equip; millor esdeveniment; millor esportista màster; millor esportista promesa i premi a l’esport escolar. I aquests han estat els nominats i, en negreta, els guanyadors:

MILLOR ESPORTISTA DE L’ANY
Berta Abellán – Trial
Sarai Gascón – Natació Adaptada
Llorenç Alvarez – Patinatge
Paula Leitón – Waterpolo
Jordi Ruiz – Bàsquet en cadira de rodes
Dani Olmo – Futbol
Carla Domínguez – Atletisme
Montse Alcoba – Halterofília adaptada

MILLOR ENTRADOR/A
Jordi Valls- Waterpolo
Xavi Pérez- Waterpolo
Xero Gasol – Hockey

MILLOR EQUIP
Terrassa Futbol Club – Futbol
Club Natació Terrassa – Equip Sènior femení
Atlètic Terrassa Hockey Club Sènior masculí – Hockey

MILLOR ESDEVENIMENT
Final Four de la Lliga de Hockey – Atlètic Terrassa Hockey Club
Cursa de les Dones – Associació Esportiva Mitja Marató de Terrassa
Final Lliga Iberdrola Gimnàstica – Club Gimnàstic Terrassa

MILLOR ESPORTISTA MÀSTER
Maria Serres – Tennis Taula
Dámaris Sosa – Halterofília
Jordi Salvador – Atletisme

MILLOR ESPORTISTA PROMESA
Paula Camus – Waterpolo
Àlex Ferriols – Tir
Mika Mármol – Futbol

PREMI ESPORT ESCOLAR
Escola Sant Llorenç – Promoció Esportiva
Escola Pau Vila – Promoció Esportiva
Escola Montserrat -– Promoció Esportiva

Dani Olmo, jugador del Leipzig, ha estat el millor esportista de 2021 a Terrassa | Lluísa Tarrida

Mencions especials a entitats i esportistes individuals

La Gala de l’Esport també ha lliurat fins a sis mencions especials en reconeixement als mèrits dels i les esportistes al llarg de l’any o bé com a tota una trajectòria. Aquest any, els premiats i premiades han estat:


Premi d’honor a les gesta esportiva per a Vicky Losada (futbol). L’excapitana del FC Barcelona i actual jugadora del Manchester City ha fet arribar un vídeo en què ha explicat que: “Estic molt contenta i agraïda pel premi, i encara recordo els meus primers anys de futbol als camps de sorra de can parellada, i després de tants èxits porto amb orgull el nom de Terrassa. És el moment de continuar amb la bona feina, i que les nenes tinguin l’oportunitat de decidir si volen ser esportistes”

Menció especial a la trajectòria per el Club de Tennis Terrassa (centenari). Javier Rodríguez ha recollit el premi en nom de l’entitat ha recordat el “llegat” dels seus predecessors. “Gràcies a ells no seriem el que som ara”, ha recalcat.

Menció especial a la dedicació per a Artur Travesa, president de la UD Les Fonts. Ha estat un moment emotiu en què s’ha recordat la figura de l’impulsor del club de futbol al barri, recentment traspassat. La seva filla ha estat l’encarregada de recollir el guardó: “Va poder veure acabat el camp de gespa, com era el seu somni. La seva passió continua viva”.

Menció especial a la solidaritat per a Squash Terrassa, per les dotze edicions que porten realitzades i que recapta fons per a l’associació Sanfilippo. Jordi Font ha recollit el premi, “aquest guardó va dedicat a la ciutat de Terrassa i a tota la gent que hi ha darrere d’aquest esdeveniment i a l’entitat”.

Menció especial a accions contra conductes LGTBI-fòbiques per a l’exwaterpolista Víctor Gutiérrez. L’esportista ha recollit el guardó i ha manifestat que “és molt important la visibilitat, perquè allò que no es veu és que no existeix. Durant molts anys em vaig dedicar a explicar la part bona, però també cal denunciar la violència verbal i física que passen dia a dia. Convido a tothom perquè es converteixi en agents del canvi per treballar l’esport en un espai segur”.

Menció especial a la integració per a l’escola de tennis adaptat de l’Atlètic Terrassa. Xavi Fernández ha estat el responsable de recollir el guardó, que ha “per a aquells que havien estat esportistes, tenir la possibilitat de poder continuar fent esport és fonamental perquè millora la salut mental i també per mantenir el físic”.

Menció especial a la superació per a Albert Pérez, que ha rebut 1.500 euros del patrocinador Cirsa que aniran dedicats a l’entitat Mi compañero de viaje. El jugador d’hoquei del Club Egara ha subratllat que “aquesta menció em fa recordar tot el que he viscut, tot el suport que he rebut, i és un orgull”.

Aquest any el jurat ha crescut fins als quinze membres i ha estat format per: Xavi Adell, Josep Cadalso, Manel Casas, Gemma Cirera, Xavi Dobón, Jacobo Domènech, Sergi Estapé, Joana Gómez, Jordi Guillem, Joan Gutiérrez, Albert Luque, Laura Márquez, Josep Salvador, Fanny Sallés i Anna Vidal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa