Dani Olmo dona el títol de l’Eurocopa sub-21 a Espanya
Dani Olmo va transformar el segon gol per la selecció espanyola
Dani Olmo va transformar el segon gol per la selecció espanyola | RFEF

Espanya sub-21 torna a regnar a Europa després de sis anys (2-1). La Roiita s’imposa a Alemanya en la final de l’Eurocopa i es venja de la selecció que la va privar del màxim títol continental l’any 2017. Fabián Ruiz i el terrassenc Dani Olmo marquen els gols espanyols en un partit en què els de Luis de la Fuente no donen opció als seus rivals, malgrat que els segons aconsegueixen maquillar el marcador en els instants finals.

La selecció espanyola tenia l’oportunitat de tornar-li el cop a Alemanya i no ho ha desaprofitat. Dos anys després de la final que va coronar Die Mannschaft a Polònia, Espanya s’ha venjat gràcies a un joc més que convicent (que ha donat continuïtat, per cert, al futbol desplegat per La Rojita durant tota la competició). Només havien passat vuit minuts i Fabián ja havia vist porteria i assenyalat el camí del triomf als de Luis de la Fuente; a la represa, i quan més buscava l’empat el combinat alemany, l’exblaugrana Olmo ha fet una extraordinària diana per sentenciar el duel.

Amiri ha retallat distàncies al minut 87, però no ha pogut evitar que Espanya hagi aixecat la seva cinquena Eurocopa sub-21 i hagi atrapat Itàlia al capdavant de la llista de països que més vegades han guanyat el torneig en qüestió. Cap jugador del Barça s’ha proclamat campió d’Europa, però sí que ho ha fet un de l’Espanyol: Marc Roca. El migcampista perico ha estat clau al mig del camp per a Luis de la Fuente i, sense anar més lluny, ha jugat tots els minuts de la final contra Alemanya.