MónTerrassa
La cultura protagonitza una Mitja amb l’olímpic Estévez
  • CA

El president de l’Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT), David Otero, va afirmar: “Sembla ahir i portem uns quants”. En l’acte de presentació de l’edició de 2020 va voler reconèixer a persones i entitats que han estat fonamentals especialment en els inicis. “Vull destacar el suport de Manel Royes i Romà Cuyàs, recentment desaparegut, que van apostar per un esdeveniment que no s’havia fet mai a Terrassa. L’Ajuntament Policia, Federació Catalana d’Atletisme, sempre han estat al nostre costat. És una activitat de la ciutat”.

El president de l’AEMMT també va voler remarcar el motiu pel qual va néixer la cursa Santi Centelles, que aquest 2020 complirà quinze anys, “el nombre de participants en categoria femenina era molt poc. A la sisena edició de la Mitja vàrem dir d’organitzar una cursa més petita, de 5 km, la Santi Centelles, nom en honor d’un company nostre que ens va deixar. Aquesta cursa ha anat creixent i ara el nombre de dones, per primera vegada, supera el d’homes”.

Una part important és la dels patrocinadors, “moltes gràcies a tots per fer possible aquest esdeveniment esportiu, som una de les curses que tenen més suport per part d’empreses”. Desvetllant la participació d’un atleta de renom, Campió d’Europa, Campió Nacional i olímpic, Reyes Estevez, que participarà en la XXI Mitja Marató Terrassa gràcies a CaixaBank, un dels col·laboradors principals de la Mitja.

La XXI Mitja Terrassa i la XV Cursa Popular Santi Centelles, en aquesta ocasió tindran un eix principal, la cultura. “Terrassa està plena de cultura. Ara estem en el Museu de la ciència i la Tècnica de Catalunya que és una continuació d’una fàbrica Tèxtil, és una joia de l’arquitectura industrial. Durant la celebració d’aquestes proves, 20 grups de cultural de la ciutat, estaran participant en diferents trams de la cursa, a més d’actuacions en la zona “village”.

Otero va acomiadar el seu discurs agraint a tots, institucions, col·laboradors, corredors, voluntaris i organització, l’esforç i el suport envers la Mitja. “El nostre color és el blau, color del mar, veiem un horitzó però no el final, i sempre anem avançant”.

L’acte va estar presentat per la periodista terrassenca Coral Andres, que va destacar les novetats que presentarà, tant la Mitja Marató com la Cursa Popular Santi Centelles, de 5 km, així com el circuit d’ambdues proves. Els eixos fonamentals de l’AEMMT son esport-ciutat-solidaritat, aquest any també la cultural. Una de la part més emotiva d’aquesta Gala Presentació, és la que fa referència a l’entrega del Trofeu “Noel Otero”, una distinció que s’entrega a persones, entitats, associacions molt vinculades amb la Mitja Marató, en memòria de Noel Otero, membre de l’AEMMT en els seus inicis i desaparegut després de patir una greu malaltia a les poques edicions de la Mitja Marató, que va recaure en aquesta ocasió a mans del vicepresident econòmic de l’entitat, Rafael Morillo, qui va agrair aquest reconeixement.

L’acte també va comptar amb la participació de Santi Rius, que va fer un discurs sobre la cultura, destacant la importància cultural de la Mitja Marató. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va tancar l’acte felicitant la celebració d’aquesta XXI Mitja Marató “un projecte esportiu de la Terrassa del segle XXI. Una cursa de prestigi que cada edició dóna un pas més, en aquesta cursa guanya tothom, no perd ningú”. Per Ballart, “la mitja és moltes coses, un esdeveniment esportiu, un signe identificatiu de la ciutat i cultura. Aquesta és la cursa de fons que compartim tothom”. La gala va comptar també amb la participació de la cantant Mone que va interpretar diverses peces, entre elles l’himne de la Mitja Marató, requerint la participació del cantant Salva Racero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa