Copa amarga per al Terrassa FC
Onze inicial del Terrassa FC davant del Vilafranca | Terrassa FC

Tristor. Amb aquest sentiment s’ha acomiadat el Terrassa FC de la Copa Catalunya. Després de passar, ara fa una setmana, als vuitens de forma èpica davant del filial del Barça, aquest dissabte el conjunt de Cristian Garcia no ha pogut vèncer al Vilafranca (1 a 2), un equip de Tercera, a l’Estadi Olímpic de Terrassa. No ha estat un gran partit però segurament el Terrassa FC mereixia més. Li ha faltat brillantor i encert. Però no ha estat qüestió d’actitud ni qualitat. Sobre el terreny de joc, hi eren. Tanmateix, avui els jugadors no acabaven de sentir-se còmodes, primer per un excés de relaxació, després per una ansietat mal canalitzada.

El partit ja ha començat amb mal peu, quan al minut 4, Aday rematava tot sol de cap una pilota centrada des de la banda esquerra. Els egarencs encara no havien aterrat a la gespa, una mica descol·locats, potser mancats d’aquella hipermotivació amb què van sortir davant dels blaugranes. Amb un obrir i tancar d’ulls, el marcador ja era advers.

El primer glop d’amargor ha fet despertar el Terrassa FC de cop. Yaya ha tingut la seva ocasió d’empat gràcies a una bona passada a l’espai de Daisuke que l’ha deixat tot sol davant del porter. La seva rematada, defectuosa, ha estat refusada pels peus del porter vilafranquí. El japonès ha estat uns minuts després qui l’ha tingut, però Gonzo (avui el gran salvador), l’ha desviat.

A partir d’aquí el Vilafranca ha optat per una tàctica conservadora. Amb una defensa de vuit jugadors, tots ben organitzats, basculant quan tocava i amb pressió asfixiant quan els jugadors del Terrassa passaven la línia dels tres quarts. També han tirat de murrieria -algú els podria acusar de poc fair-play- amb pèrdues reiterades de temps i dilatats llançaments de porteria.

Amb aquest ritme lent, imposat per l’equip rival s’han anat morint els minuts fins a la mitja part. No obstant, el Terrassa FC hauria pogut empatar si Gonzo no hagués tret una mà miraculosa, de pur reflex, després que Alex Fernández toqués amb l’esperó una pilota disparada per Yaya, desviant-la de la seva trajectòria i agafant el porter a contrapeu.