MónTerrassa
El Consell Esportiu de Terrassa se suma a la campanya “Esport segur”
  • CA

Practicar esport de manera segura davant la Covid-19 i garantir que tots els infants i joves de Catalunya tinguin accés a l’activitat física, independentment dels seus recursos econòmics; aquest és el compromís que els Consells Esportius de Catalunya han adoptat enfront de la crisi del coronavirus per poder assegurar el dret a l’activitat física arreu del territori. Sota el lema ‘Esport segur’, l’entitat ha llançat una campanya que vol conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i de col·laborar perquè, també en aquesta situació de pandèmia, l’esport escolar es pugui practicar amb total seguretat.

A través del Protocol de represa de les activitats esportives i competicions, els consells esportius han engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura. Des de l’obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva, fins als controls en els accessos i sortides de les activitats, el protocol contempla un ampli ventall de mesures que, a més, possibilitarà la traçabilitat dels i les esportistes perquè, en cas que algun jugador/a doni positiu, es pugui actuar ràpidament. Així mateix, els consells esportius han presentat una proposta de Pla de xoc per fer front a les desigualtats a través d’una distribució justa dels recursos que garanteixi l’accés a l’esport dels 250.000 infants i joves de Catalunya de l’esport escolar.

Segons Jaume Domingo, president de la UCEC, “la crisi del coronavirus accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de moltes famílies. No podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills i filles d’aquests nuclis familiars tinguin accés a l’esport”. La campanya ‘Esport segur’ tindrà difusió arreu del territori català i també en l’àmbit digital, donant visibilitat als valors positius de l’esport i als beneficis que l’activitat física té per als més petits a l’hora d’aprendre i divertir-se a través del joc. La imatge de la campanya, que s’ha inspirat en els anomenats grups bombolla, reflecteix tant aquesta seguretat com l’esperit positiu que la UCEC vol transmetre a la societat en aquests moment.

A banda de llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies i d’animar als esportistes a practicar esport també durant aquest curs escolar, des dels consells esportius han volgut aprofitar el llançament de la campanya per fer una crida a la col·laboració dels centres educatius, les institucions públiques i les famílies, per facilitar la tasca dels professionals de l’esport a l’hora de desenvolupar les activitats amb les màximes garanties higièniques i de seguretat. “Hem d’actuar amb responsabilitat i de manera cívica davant una situació que requereix la col·laboració de tota la ciutadania”, assegura Jaume Domingo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa