MónTerrassa
El Consell Esportiu de Terrassa acusa el Procicat de discriminació sistemàtica
  • CA

El Consell Esportiu del Vallès Occidental Terrassa, conjuntament amb els altres consells de Catalunya, denuncia la discriminació que reben els i les esportistes de l’esport escolar amb les restriccions de la Covid imposades pel Govern. En un comunicat difòs a través de les xarxes socials, demanen explicacions de “per què diferenciar entre els nostres nens i nenes esportistes?”.

La carta, firmanda pel president de l’entitat i regidor d’Esports de Terrassa, Miguel Ángel Moreno, demanen per què s’ha discriminat “de forma sistemàtica l’activitat esportiva en edat escolar que organitzen els consells esportius envers l’activitat física federada”, i lamenten “el notable desconeixement que té Procicat del model esportiu de Catalunya”. Des del CEVO exposen que els esportistes en edat escolar dels Consells disposen de “llicències esportives pròpies, entrenen en grup bombolla, tenen protocols propis de Covid i duen a terme la competició que els és pròpia, igual que els esportistes federats. Així mateix, són entitats inscrites en el Registre de la Generalitat.

“Per què esportistes de la mateixa edat poden entrenar si participen en competicions federades i no ho podem fer si participen en Jocs Esportius i el Consell Català de l’Esport?”, es demanen. Afirmen que aquesta situació està generant “situacions incoherents i injustes i un greu prejudici”, ja que estan veient com es donen de baixa equips i esportistes cap a l’esport federat, qe si pot entrenar. Per tot plegat, demanen que “posin remei i que siguin justos. Que quan s faci una excepció per l’esport federat, també es faci pels consells esportius i que no se’ns segueixi discriminant”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa