MónTerrassa
El Centre Excursionista Terrassa es prepara per viure un 2023 de reformes

El Centre Excursionista de Terrassa es prepara per viure un 2023 de reformes. Aquest divendres, dia 18 de novembre, membres de la junta directora de l’entitat han realitzat una visita guiada a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i als regidors de Cultura i d’Esports, Rosa Boladeras i Miguel Ángel Moreno, respectivament per ales instal·lacions del que serà una part nova de l’entitat.

El president de l’entitat, Xavier Busom, i el director tècnic, Eduard Peremateu, han mostrat a la delegació municipal l’edifici annex a l’actual seu que ha de ser reformat properament per a ampliar les seves instal·lacions.

El Centre Excursionista va adquirir recentment una part de l’edifici de l’Arxiu Tobella, a la cantonada entre els carrers de la Rasa i Sant Llorenç. El projecte, que farà que l’entitat dobli la seva superfície, permetrà a l’entitat disposar un nou espai social. També es preveu incloure un bar-restaurant amb façana a la plaça del Vapor Ventalló i habilitar al primer pis una gran sala d’actes amb capacitat per a 150 persones i un espai polivalent amb rocòdrom.

El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l'Arxiu Tobella | CET
El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l’Arxiu Tobella | CET

El doble d’espai i un bar-restaurant

La decisió de comprar una part de l’Arxiu Tobella va ser una decisió molt meditada i estudiada per al Centre Excursionista. I és que la inversió no és poca. Prop de 275 mil euros que es van pagar per a la propietat, més una mica més de 100 mil que costaran les reformes. Això ha suposat que l’entitat s’hagi hagut d’hipotecar i pagui unes quotes mensuals a l’Arxiu.

Però el retorn que preveuen tenir és enorme. Es passarà dels 470 metres quadrats actuals a gairebé el doble. Això suposarà tenir molt més espai per organitzar activitats i que les seccions tinguin un lloc propi, una sala d’escalada, una biblioteca, la secretaria… Tot de serveis que ara es donaven però amb més precarietat. A més, hi ha el bar-restaurant que pretén convertir-se en un espai dinàmic i d’atracció cap al Centre. La conversió del carrer Sant Llorenç en zona de vianants també és un punt clau en aquest pas endavant per a l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa