MónTerrassa
El Centre Excursionista Terrassa es prepara per viure un 2023 de reformes
  • CA

El Centre Excursionista de Terrassa es prepara per viure un 2023 de reformes. Aquest divendres, dia 18 de novembre, membres de la junta directora de l’entitat han realitzat una visita guiada a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i als regidors de Cultura i d’Esports, Rosa Boladeras i Miguel Ángel Moreno, respectivament per ales instal·lacions del que serà una part nova de l’entitat.

El president de l’entitat, Xavier Busom, i el director tècnic, Eduard Peremateu, han mostrat a la delegació municipal l’edifici annex a l’actual seu que ha de ser reformat properament per a ampliar les seves instal·lacions.

El Centre Excursionista va adquirir recentment una part de l’edifici de l’Arxiu Tobella, a la cantonada entre els carrers de la Rasa i Sant Llorenç. El projecte, que farà que l’entitat dobli la seva superfície, permetrà a l’entitat disposar un nou espai social. També es preveu incloure un bar-restaurant amb façana a la plaça del Vapor Ventalló i habilitar al primer pis una gran sala d’actes amb capacitat per a 150 persones i un espai polivalent amb rocòdrom.

El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l'Arxiu Tobella | CET
El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l’Arxiu Tobella | CET

El doble d’espai i un bar-restaurant

La decisió de comprar una part de l’Arxiu Tobella va ser una decisió molt meditada i estudiada per al Centre Excursionista. I és que la inversió no és poca. Prop de 275 mil euros que es van pagar per a la propietat, més una mica més de 100 mil que costaran les reformes. Això ha suposat que l’entitat s’hagi hagut d’hipotecar i pagui unes quotes mensuals a l’Arxiu.

Però el retorn que preveuen tenir és enorme. Es passarà dels 470 metres quadrats actuals a gairebé el doble. Això suposarà tenir molt més espai per organitzar activitats i que les seccions tinguin un lloc propi, una sala d’escalada, una biblioteca, la secretaria… Tot de serveis que ara es donaven però amb més precarietat. A més, hi ha el bar-restaurant que pretén convertir-se en un espai dinàmic i d’atracció cap al Centre. La conversió del carrer Sant Llorenç en zona de vianants també és un punt clau en aquest pas endavant per a l’entitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa