MónTerrassa
El Centre Excursionista de Terrassa inicia un projecte ambiciós per tenir una nova seu
  • CA
El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l'Arxiu Tobella
El nou edifici adquirit pel Centre Excursionista, propietat de l’Arxiu Tobella | CET

!--akiadsense-->

El Centre Excursionista de Terrassa, després de poc més d’un any de negociacions amb la junta de l’Arxiu Tobella, ha arribat a un acord de compra d’una part del seu edifici. L’import de compra-venda ha estat de 275.000 €, quantitat resultant d’una taxació realitzada el gener del 2019. Amb aquesta nova adquisició comença la primera pedra del nou projecte d’ampliació de la seu de l’entitat, fundada el 1910, i que actualment es troba al carrer Sant Llorenç. I és que es busca una nova seu més funcional i adaptada a les necessitats actuals, amb nous espais més versàtils i multifuncionals, amb un servei de bar-cafeteria per incrementar les relacions socials i així també ampliar les activitats socials, culturals, esportives i de lleure de l’associació.

Es tracta doncs, d’un projecte ambiciós, de la mà de l’estudi RGA Arquitectes, que ha comportat una hipoteca de 192 mil euros (un 70% del total de la compra). El 30% restant, s’ha negociat amb la junta directiva de l’Arxiu Tobella per poder-ho pagar a terminis durant 15 anys i sense interessos. El pla director està dividit en tres fases que impliquen: nucli de connexió dels 2 edificis, construcció del bar social del CET i adequació de la resta d’espais.

La primera fase vol unir els dos edificis i fer accessibles les plantes superiors, amb la construcció d’una nova escala adaptada a normativa vigent i un ascensor amb 4 parades, donant servei als 4 nivells resultants de la unió dels 2 edificis. La segona fase comprèn la construcció del nou bar social del CET, així com una nova sortida d’emergència ubicada a la planta primera del nou edifici, amb sortida directa al carrer de Sant Llorenç. I la tercera fase contempla adequar la planta baixa de la seu social actual, ubicant-hi la biblioteca i els espais de les seccions, i deixant la planta primera com una gran sala diàfana per activitats múltiples. Per altra banda, la gran sala de la planta primera del nou edifici passarà a ser la sala d’actes, amb una capacitat gairebé per a 150 persones. Des del Centre Excursionista es preveu inaugurar la 1a i 2a fase a l’inici de la temporada 2021-2022.

Unió dels dos edificis, a l'esquerra, l'actual seu del CET, a la dreta, el nou edifici adquirit
Unió dels dos edificis, a l’esquerra, l’actual seu del CET, a la dreta, el nou edifici adquirit | CET

!--akiadsense-->

Tres fases amb diferent finançament

Des de l’entitat, han fet números i ja tenen clar com es pensen pagar les quotes mensuals de l’hipoteca i de l’Arxiu. Ascendirà aproximadament a 1.800 €. I aquesta quantitat es pensa sufragar íntegrament amb el pagament mensual que es rebrà pel lloguer de l’espai del bar, que serà de 2000 € mensuals. La junta directiva té molt clar que aquesta operació d’ampliació “no ha de suposar en cap cas una despesa addicional per a l’entitat, exceptuant les despeses derivades de la constitució de la hipoteca”.

El finançament de les obres de la primera fase està prevista amb subvencions ja acordades amb l’Ajuntament de Terrassa i amb recursos propis de l’entitat. També es contempla realitzar campanyes de captació de fons, així com la col·laboració de tothom qui vulgui aportar el seu granet de sorra. Aproximadament, el cost serà de 35.000 €.

En la segona fase, el finançament de les obres anirà íntegrament a càrrec dels encarregats d’explotació del bar. Malgrat que l’explotació del bar anirà a càrrec de persones externes del centre, s’acordaran criteris de funcionament d’acord amb la idiosincràsia de la nostra entitat. Aproximadament, el cost serà de 45.000 €. I finalment, la tercera fase es finançarà a través de subvencions anuals, recursos propis i també campanyes de captació de fons. Aproximadament el cost serà de 30.000 €.

Pel proper 2 de febrer hi ha convocada l’assemblea extraordinària -que haurà de ser de manera virtual- en la qual es farà la votació per part dels socis i sòcies de l’entitat de l’aprovació de la continuïtat del projecte, si escau, o bé a la seva cancel·lació, si així surt reflectit.

Estat actual de la futura sala d'actes del Centre Excursionista
Estat actual de la futura sala d’actes del Centre Excursionista | CET

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa