Del 18 al 23 de Juny s’ha celebrat a Castellina in Chianti el World Bowhunter Championship, amb més de 1.600 arquers de tot el planeta i sota una onada de calor amb temperatures superiors als 35º.

Sergi Cebrián, del Club Arquers Terrassa, ha pres part en aquesta modalitat. El Bowhunter és la variant més popular en tot el planeta i pretén ser una simulació del món de la caça amb tir amb arc.

La competició és desenvolupa en 4 jornades i una de descans. En la primera que Cebrián va prendre part va ser el Hunting, probablement la jmés complexa de totes i la que sol decantar la balança, on es llença una fletxa a l’objectiu a una distància sense determinar fins a 54m, i que puntua segons el lloc de l’impacte (cor 20 punts, pulmó 16 i la resta de l’objectiu 10). Cebrián debutava aixi en la modalitat sense haver pogut preparar-se donat l’alta càrrega de competicions de les últimes setmanes. Va pagar la inexperiència, i tot i disparar molt bé va errar moltes distàncies fins a acumular un total de 5 nuls. Tot i així amb un total de 324 punts es va col·locar en 8a posició. En la general la lluita entre els 8 primers classificats era dura, ja que entre el primer classificat i el vuitè només hi havia només 20 punts de diferència.

La segona jornada es va disputar el 3D estàndard modalitat que (en teoria) havia d afavorir la major precisió de Cebrián. 348 punts van ser el còmput al final de la jornada i on va tornar a mostrar dificultats a l’hora de calcular distancies sobretot en llarges distancies. Tot i aixi, va aconseguir remontar fins a la 5a posició.

Ja situat a la patrulla amb els 6 primers de la general, va iniciar una 3a jornada amb molta seguretat i fent gala de gran tècnica en un recorregut molt complex en la modalitat Animal Unmarked (una fletxa dins un marge de distancia segons grandària de l’animal, si es falla, una segona més a prop, i si es torna a fallar una tercera).

Aquesta situació el va portar a liderar la patrulla durant bona part del circuit, fins que un desconeixement de la normativa, ajudat per una falsa informació de part dels components de la patrulla va provocar un triple nul en un dels animals, fet que el va relegar a la última posició. Durant la resta de la jornada l’Egarenc va seguir amb la mateixa determinació que durant tota la jornada fet que li va permetre remuntar altra vegada fins a la 4a posició de la patrulla i mantenir la 5a posició de la general.

En l’última jornada, i després del descans, Cebrián ja només podia aspirar a conservar la 5a posició i esperar que algun dels 4 primers classificats cometes alguna greu errada (molt inusuals en aquesta modalitat) que el permetis avançar alguna posició. No va ser així i després d’un regular circuit per part dels 6 primers classificats no es van produir canvis en la general liderada per l’austríac Harald Niederegeer, l’hungares Laszlo Kiss i l’italià, Diego Sartini.

Així doncs, Cebrián va finalitzar amb una 5a posició, però amb la sensació de haver pogut rendir molt més, si hages pogut preparar molt millor un format de competició totalment desconegut per ell, i que exigia una preparació molt més amplia que la setmana dedicada per l’Arquer de l’antic poble de Sant Pere.

Durant aquest mes de Juliol Cebrián prepararà el Campionat d’Europa de Camp de Hannover. Especialitat de l’arquer egarenc i competició en la qual ha basat la temporada i prèvia al “Stop” del mes d’agost.

Nou comentari

Comparteix