MónTerrassa
Bru Busom suma una nova proesa amb l’obertura est del Siula Grande
  • CA

Proesa per a l’alpinista de Terrassa Bru Busom amb l’obertura a la cara est del Siula Grande. Aquest mes de juliol, el terrassenc ha aconseguit, acompanyat per Marc Torralles, culminar una fita pendent des de 2019. Els dos esportistes han estat escalant durant sis dies a l’estil alpí una paret impressionant que fins ara no havia estat mai tocada. Es tracta de l’Ànima de Corall, té més de 1.100 metres de desnivell.

La paret est del Siula Grande (6.344 metres) es troba al cor de la serralada de Huayhuash, al Perú. I es caracteritza per les continuades ventades i els despreniments de gel i roca. Justament això va ser el que en el seu darrer intent, ara fa 3 anys, els va impedir coronar-la. I és que en aquella ocasió, els dos anaven acompanyats de Roger Cararach, el qual va rebre un fort impacte en el braç d’una pedregada. Això va fer que es veiessin obligats a deixar-ho estar.

“Ho hem donat tot fins al cim”

Bru Busom ha volgut traslladar al seva alegria per la fita aconseguida als seus seguidors, i ho ha fet amb un missatge a la xarxa social d’Instagram que deia així:

“Siula Grande. Cara est. Ànima de corall. Ho hem aconseguit..! Hem somiat durant 3 anys, encarant tots aquests últims estius en aquest objectiu. Per causes del covid, i lesions, fins aquest any no hi hem pogut tornar. Ho hem donat tot fins al cim! Molta sort de poder compartir l’experiència amb el Marc Torralles, que des de sempre ha confiat amb mi tot i perdre varis cops els piolets a mitja paret, deixar-me part del material a casa o perdre la cullera constantment..! Doncs m’ha obert les portes a somiar en grans muntanyes! Gràcies infinites!!!!”

Una escalada “molt exigent”

Els dos alpinistes catalans acumulen una experiència brutal en rutes molt exigents, com la Slovak Direct al Denali; el Corredor de los Japoneses a les Grandes Jorasses; No siesta també a les Grandes Jorasses; o l’obertura de Le grand charme al Grand Charmoz. Segons declaracions recollides pel web Desnivel, afirmen que “l’escalada més exigent que hem fet mai, per la dificultat i també per l’exposició que hem hagut de fer front en tot moment”.

La paret est del Siula Grande no havia estat mai escalada. Sí que una parella de francesos, Max Bonniot i Didier Jourdain la van estrenar el 2016 però no van ascendir directament per aquesta cara, sinó pel pilar est i l’aresta sud-est.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa