Barroso, Pericas i Sanahuja es pengen el bronze a l’Europa Cup
Selecció espanyola de waterpolo
Selecció espanyola de waterpolo | CN Terrassa

Els jugadors del CN Terrassa Alberto Barroso, Agustí Pericas i Bernat Sanahuja van aconseguir la medalla de bronze amb la selecció espanyola de waterpolo a la final de la FINA World League LEN Europa Cup que va celebrar-se a Zagreb (Croàcia) el cap de setmana passat. El combinat de David Martín va accedir a la lluita per les medalles després de superar divendres Sèrbia per 13 a 12 (5-4, 3-1, 3-4 i 2-3) en un partit de quarts de final sensacional. Espanya va arrencar millor que l’actual campiona d’Europa i va obrir una primera escletxa en els dos primers períodes. Després del 5 a 4 amb què va finalitzar el primer quart, la selecció estatal va encadenar un parcial de 3 a 1 que li va permetre marxar al descans amb tres gols de marge (8-5).

A la represa, els balcànics van retallar la diferència, de manera que es va entrar en els últims vuit minuts amb un incert 11 a 9. Els de David Martín, però, no van permetre la remuntada sèrbia i van encadenar un parcial de 2 a 0 que semblava definitiu. Però el combinat balcànic va tirar de talent per situar-se a només un gol amb encara un minut i mig per jugar. Espanya, no obstant, va defensar amb encert i es va endur la victòria. Alberto Barroso va contribuir en el triomf amb una diana.

Derrota contra Croàcia en semis

L’endemà dissabte, la selecció estatal no va poder classificar-se per a la final en caure contra Croàcia en semifinals per 9 a 12 (3-4, 2-1, 3-3 i 1-4). El combinat de David Martín va protagonitzar un intens estira-i-arronsa amb els balcànics durant bona part del matx, però no va poder contenir l’encert dels croats en els darrers minuts. Espanya va adquirir un avantatge inicial de 2 a 0 que els amfitrions van capgirar fins situar el 3 a 5. La selecció, no obstant, va redreçar el camí i va empatar abans del descans (5-5). A la represa, l’intercanvi de cops va portar l’electrònic fins al 9 a 9. Malauradament, en aquest punt, a sis minuts i mig del final, els de David Martín van patir un embús en atac que va aprofitar Croàcia per sentenciar amb un parcial inapel·lable de 0 a 3. Alberto Barroso va marcar dos dels nou gols del combinat estatal.