MónTerrassa
Arriba la Marató de Muntanya pel Parc Natural
  • CA

La 26a edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya se celebra aquest diumenge vinent 24 d’octubre. Bona part de la prova transcorrer per dins dels Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. La Marató de Muntanya de Catalunya és puntuable de la Copa Vallesana de Trail, i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Perquè la cursa passa per un espai natural protegit es treballa any rere any perquè sigui sostenible i respectuosa amb l’entorn privilegiat del que gaudim els vallesans i els bagencs a tocar de casa. Amb la supervisió de la direcció del Parc Natural, s’ha dissenyat un circuit que no alteri, en la mesura del possible, la vida a la zona. Que no degradi els camins i respecti el gaudi dels seus visitants.

“La nostra missió sempre ha estat identificar els riscos engendrats per la cursa i proposar accions concretes per preservar el medi ambient. Cada edició realitzem un balanç de la cursa i proposem millores i noves solucions que mirem d’aplicar en les següents edicions. Reunim un miler de corredors en el total de les tres curses. Al finalitzar la diada esportiva tenim la voluntat i el compromís de deixar l’entorn igual de net que com l’hem trobat. Volem gaudir d’un dia de curses i ser, al mateix temps, respectuosos amb l’entorn.”

La prova, que reunirà al voltant d’un miler de corredors, inclou tres distàncies. La Marató, de 41,140 km, amb 200 participants i un 1.800 m de desnivell de 1.800 metres positiu, transcorre per camins i corriols i té com a punt més alt el cim de La Mola (1.104 m). La Mitja Marató, de 21,530 km, amb 300 participants, 850 metres de desnivell positiu, que té com a punt més alt Era Ventosa (757 m). I la cursa de Sant Jaume, de 12,250 km, amb l’Ermita de Sant Jaume com a punt més alt (590 m).

Suport als esdeveniments esportius de la província

La Diputació de Barcelona col·labora amb els ajuntaments en el manteniment de les instal·lacions esportives municipals i en la programació d’activitats esportives continuades per fomentar l’accés de tothom a l’activitat física. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa