Aleix Heredia i Núria Marco, campions de Catalunya d’esgrima

Aquest diumenge, 2 de juliol, s’han organitzat a Sabadell els Campionats d’Esgrima de Catalunya Absoluts, a totes les modalitats (espasa, floret i sabre, masculí i femení).

El Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa hi ha participat a les modalitats d’espasa masculina i espasa femenina.

El campionat de Catalunya és una prova selectiva. Hi participen els tiradors que, al llarg de la temporada s’han classificat a la part alta del rànking. Només 36 en espasa masculina i 24 tiradores en espasa femenina, per garantir un nivell alt i igualat a tots els assalts.

El CECT, enguany ha presentat 5 tiradors en individual: A la prova femenina, Anna Esteve, Marina Roncal, Karol Martínez, i a la prova masculina: Bernat Tobella i el mestre del club l’Agustí Gasset.

A la prova per equips, l’equip femení, ha fet un digne paper, quedant en quarta posició, després d’haver lluitat contra les favorites, de la Sala d’Esgrima Amposta, i el segon equip de la Sala d’Armes montjuïc. L’equip masculí, però, ha estat eliminat per incompareixença.

A la prova individual, les noies han signat una poule discreta, Roncal exhausta per la la participació feia menys de 12 hores en el Màster d’Esgrima de Catalunya, en el que va finalitzar segona, no va poder fer cap victòria. Esteve, que es trobava malalta i tot i arrossegar un procés de febre i anginesva voler tirar igualment, va aconseguir una única victòria amb regust d’heroïcitat. Destaca les bones sensacions de l’actuació de Karol Martínez, que tot i haver signat una única victòria, va caure per la mínima a 4 combats, auspiciant un futur de bons resultats en quant millori una mica el seu bagatge.

Bernat tobella, que es classificava per primer cop per aquesta prova, va passar el tall de la poule amb dues victòries, tot i caure a la primera eliminatòria, de 16ens de final contra josep Mestres (SAM). Va signar una digna 24ena plaça.

Agustí Gasset, el mestre del club egarenc, que aquest any s’ha decidit a agafar l’espasa i acudir a algun campionat, va fer una bona actuació, passant la poule amb discreció, però guanyant la seva eliminatòria contra el potent tirador estonià Vladimir Jerjomin, de la Sala d’Armes Garraf. Gasset va haver de treballar de valent per evitar que Jerjomin, sempre ofensiu, li arrabassés la iniciativa. Tot i la superioritat física de l’estonià, va gestionar bé els atacs acabant guanyant per 15 a 13. A vuitens, es va creuar amb l’ampostí Marc Andreu, tirador de l’equip nacional espanyol becat a la federació espanyola, amb qui no va tenir cap opció tot i fer un assalt divertit ple d’accions de segona intenció, guanyat amb autoritat (15-5) per Andreu.Va finalitzar en una 14a plaça.

A la prova d’espasa, modalitat en la que està especialitzat el club egarenc, Aleix Heredia (SAM) i Núria Marco (SEA) es van proclamar respectivament, Campió i Campiona de Catalunya d’esgrima 2017.