Agustí Pericas, present en el triomf contra Holanda (14-7)
x
Agustí Pericas | CN TERRASSA

El jugador del CN Terrassa Agustí Pericas va contribuir aquest dimarts en la victòria contra Holanda (14-7) de la selecció espanyola absoluta de waterpolo en partit de la sisena i última jornada de la fase de grups de la Lliga Mundial que va celebrar-se a la piscina Gaietà Huguet de Castelló. El també waterpolista del club Bernat Sanahuja va entrar en la primera llista de catorze convocats, però, finalment, va quedar fora dels tretze escollits.

El triomf contra Holanda situa el combinat de David Martín com a primer de grup, de manera que es creuarà amb Sèrbia en els quarts de final de l’Europa Cup que es disputarà a Zagreb (Croàcia) del 5 al 7 d’abril.

Espanya sentencia a la represa

Els dos primers períodes van esdevenir prou igualats. El matx va arrencar amb un estira-i-arronsa prou entretingut. Munárriz va inaugurar el marcador, diana que va replicar Lucas. El jugador navarrès del Barceloneta va repetir poc després amb un gran llançament exterior. Holanda va tornar a empatar de la mà de Nispeling. Els de David Martín, però, van tancar el quart amb un avantatge mínim gràcies a l’encert de Mallarach en home de més.

En el segon període, Espanya va incrementar lleugerament la diferència. Un contracop culminat per Perrone va augmentar la renda fins als dos gols per primer cop durant el partit (4-2). Els neerlandesos, no obstant, van reaccionar a la perfecció amb dianes de Lucas i Filipovic. Un parcial de 2 a 0, amb Mallarach i Granados com a artífexs, va col·locar un interessant 6 a 4 al descans.

A la represa, el combinat estatal va mostrar la seva millor versió. Un parcial 5 a 1 en el tercer quart va trencar el partit. Cabanas i Munárriz van enfilar el marcador fins al 8 a 4. Holanda va aturar momentàniament l’allau de la mà de Van Ijperen. Però Del Toro, des de la boia, Granados i Munárriz van signar la sentència (11-5). En l’últim període, el matx va anar llanguint fins al 14 a 7 definitiu.