L’afició empeny el CB Sant Pere en la primera victòria del playoff d’ascens

El sènior masculí del Club Bàsquet Sant Pere va aconseguir la primera victòria de la lligueta d’ascens gràcies, en bona part, a l’afició. Una marea vermella va omplir el pavelló per donar suport i animar de valent els jugadors de Xavi Camacho en el seu segon partit en la fase per pujar a Primera Catalana. Això va ser un factor clau perquè els terrassencs s’imposessin al CNB Vilanova, ja que els va donar les forces suficients per poder capgirar un marcador que semblava, en alguns moments, difícil de batre.

El partit no va començar massa bé pels interessos dels terrassencs. Però malgrat que les anades i vingudes se succeïen a ambdues parts del terreny de joc, el primer parcial finalitzava amb un +6 per als locals, 22-16. El pitjor havia de venir. En el segon període, el sènior es va enfonsar. No sortia res. Ni des de la línia de triple, ni tampoc quan s’estava a prop de cistella. Això ho va saber aprofitar l’equip del Garraf que va girar el marcador, i va arribar al descans amb el balanç favorable de 28 a 30.

L’afició, el sisè jugador

El tercer quart, el Sant Pere va recuperar el to. Energia positiva que als cinc minuts es traslladava amb un avantatge de +14 al marcador. Bona defensa i càstig fort als visitants en cadascun dels atacs. Tanmateix, va semblar que l’interruptor s’apagava perquè a partir d’aquí tot va ser cap avall. El Vilanova, amb una defensa zona, va aconseguir retallar distàncies, i això els permetia al darrer quart només trobar-se a sis punts (46-40). Els darrers deu minuts van començar amb una dinàmica similar, tot i que els vermells aconseguien moure’s millor en atac.

Faltaven tres minuts i els visitants van aconseguir l’empat. Va ser aleshores, quan l’equip més els necessitava que la grada va respondre. Convertida en el sisè jugador, vam empènyer i empènyer els terrassencs per aconseguir aixecar un parcial de 18 a 1, que va destrossar les esperances del rival d’endur-se la victòria. Els triples no paraven d’entrar, i els tirs lliures van ser una alenada d’aire fresc (cal destacar Joan Fitó amb un 8 de 8). Així doncs, victòria del CB Sant Pere en un partit en què van destacar el mateix Fitó (16 punts), David Sánchez (13 punts) i Xavi Gibert (11 punts, com a màxims anotadors.

La propera setmana el sènior visitarà la pista d’un invicte Vive-El Masnou Basquetbol, que aquesta jornada va aconseguir la segona victòria davant el CB Bellpuig (65 – 52).